6 mars 2014

Nu ska amaryllisarna recenseras

Jag brukar recensera mina tomater och nu tänkte jag göra detsamma med mina amaryllisar. Till den som höjer ögonbrynen så kan jag meddela att ja, jag vet att det är länge sedan julen dansades ut, men det har tagit så här lång tid att få mina amaryllisar att blomma.

Den 20 oktober såg det ut som på bilden i blomsterboden. Alla amaryllisarna packades upp och planterades i krukor. Jag var rädd att de skulle blomma för snabbt om jag tog in dem i huset, så i stället fick de stå i den svala boden.

Med facit i hand borde jag ha tagit in dem i värmen och ställt tillbaka dem i boden när de väl hade vaknat och börjat visa tecken på att vilja växa.

Första amaryllisen som slog ut hos mig var rapido och den presenteras här på bloggen i morgon.

3 kommentarer:

lavendia sa...

Amaryllisrecention - något nytt. Men det är ju alltid bra att få veta vilken som verkligen blev bäst.
Att få amaryllis att blomma när man vill, är inte alltid så lätt.

Malin - I min trädgård sa...

Ja vad kul! Har precis stoppat ner en kruka med amaryllis i en papperspåse som jag tänkte spara till nästa vinter, Hur gör man det på bästa sätt? Eftersom du nu verkar ha lyckats bra :).

Kram Malin

Anita sa...

Intressant med amaryllisrecension den 6 mars. Som av en händelse så har en tredje stängel på min 'Picotee' slagit ut i dagarna. Den har jag klippt av och satt i en vas. Jag har slängt alla lökar. Orkar inte spara dom utan köper nya. Det är ju ändå väldigt svårt att få dom att blomma just till jul. Fast å andra sidan så behöver ju inte vårblommande amaryllis vara fel. Ska bli spännande att se din recension av 'Rapido'.

Ha en fortsatt skön dag!
Kram Anita