3 februari 2014

Nu drar jag igång

Nä, nu går det inte längre. Jag måste få odla och det finns ju faktiskt fröer som behöver få komma i jorden nu – i alla fall blomman för dagen och lobelia. Ska nog så en del tomater också och en gurka bara för att.

Fast det blir så klart besvärligt att ta sig in genom entrén. Vi använder den aldrig själva eftersom grovéntren ligger så mycket bättre till. De gäster som besöker oss den kommande tiden får helt enkelt göra som vi och gå via grovéntren de också.

8 kommentarer:

Lotta sa...

Himmel så proffsigt du har det men extra ljus och allt! Det blir säkert jättebra! Själv väntar jag på att mina paprikor ska titta upp snart! Ha en fin dag i solen. Russan o jag har just tagit morronpromenaden i soluppgången, ljuvligt!
Kram

Meta sa...

Visst kan du börja så nu, jag skulle inte så lobelia så här tidigt. Du har en fin växt tunnel ser jag ,härligt att ha plats till den,Det har inte jag.
Lycka till Ha en fin dag
kram Meta

Anita sa...

Ja nu när snön smälter och fåglarna börjat med sina vårdrillar blir man sååå sugen att sååå. Fast tomaterna får vänta ett tag hos mig. Jag brukar alltid få problem med att dom blir för höga innan jag kan plantera ut dom i slutet av maj (har ju inget växthus). Men jag har plockat fram fröerna från mitt vita svartöga. Snart ska dom ner i jorden.

Hur går det med din kamelia? Jag räknade till 7 utslagna blommor på min rödrosavita i morse. Men den ljusrosa har bara små knoppar ännu och lär inte blomma förrän i mars. Men den brukar alltid vara lite senare i starten.

Kram Anita

lavendia sa...

Åh, har du en kuvös i hallen? Jag skulle också stå ut med det.
Lycka till med sådderna.
Passionsblomman fick inte några rötter, så jag satte den i jord. Då verkade det som den tvärdog, men igår hade den rest på sig och idag står den fortfarande. Det finns alltså hopp. Hur går det med "min"?

Jo sa...

Härligt! :)
Vi har också börjat, förra veckan sådde vi sallad och basilika och annat ätbart som man kan dra upp nu med bra belysning. Vi har även påbörjat akleja, riddarsporrar och rudbeckior. De sistnämnda har vi sått mest för att kolla grobarheten på fröna. Sambon har dessutom köpt specialbelysning från Kina som vi är väldigt sugna på att testa! :)

Har du Facebook, förresten? I sådana fall kan jag rekommendera gruppen Odling- Inspiration. Där hittar du mycket kul, bland annat ett antal frökedjor! :)

Le petit jardin sa...

Wow, vad bra att ha ett inomhus växthus, det skulle jag vilja ha plats till. Måste ta tag i trädgård och sådd planeringen snart.

isprinsessan, vilken söt snögubbe!! Även om hon nu tappade huvudet och munnen...

Kram Kajsa

Anja sa...

Oj då! Du har sån där dyr och fin odlingstunnel. Måste ge fint resultat.

En liten fråga; Varför har du så många bloggar på din lista när det är i princip bara en du bloggar i?

/Anja

Anja sa...

Linda! Har du en mailadress så kan jag börja skriva lite om mitt berg.
/Anja