16 januari 2014

Vinter ute och vår inne

Jag tycker att det är jättemysigt med all snö. Förstår inte att jag hade all den där höst- och vinterångesten i slutet av sommaren. Tänk om det var sommar året om, då skulle jag aldrig vila från odlandet och då skulle det nog inte vara lika roligt. Jag intalar mig i alla fall att det nog är så.

Men hur härligt det än är med snö utomhus, så är det fantastiskt trevligt att skapa vår inomhus. Just nu är inte riktigt så ljuset i vinterträdgården som jag skulle önska – taket är ju täckt med snö – men på soffbordet har jag en stor bukett ljusrosa tulpaner och två små krukor med penséer. Och på matsalsbordet har jag ställe den här brickan med ranunkel, pärlhyacint och ytterligare en liten pensé.

Funderar på om jag inte borde försöka göra lite vår på jobbet också nu när julen har städats ut. Städerskan tyckte att det var lite kalt och färglöst inne hos mig nu när hon hade vant sig vid julmyset.

5 kommentarer:

lavendia sa...

Du lyckas säkert göra det litet mysigt på jobbet också, som du gjort i vinterträdgården. Jag tror faktiskt att jag ska leta fram min "silver"bricka och göra något fint.
Inga rötter på passionsblomman än, men det verkar litet tjockare nertill. Så det finns hopp. Och den har växt litet.

Meta sa...

Precis så sa jag igår när allt var inplockat i skåpen och lådorna. det får nog bli lite vår här med än blommar mina Amaryllisar så fint..
Ha en fin dag
kram Meta

lavendia sa...

Min står i vatten.

Anki sa...

Fint vårarrangemang!
Härligt att tjuvstarta lite :)

Sylvia sa...

Ja nu vill jag också "våra" inomhus. Det får bli en tur till blomsteraffären :) Ha en skön helg