1 januari 2014

Underbara onsdag

Det här är hörnet som trädgårdsmästaren glömde. I somras såg det rätt okej ut. Det var lite mer ordning då. Dessutom fanns det tillräckligt med buskar för att vi skulle slippa se soptunnan, men sedan kom det en betongbil och jämnade den största busken med marken.

Det som verkligen har fått upp våra ögon för det här anskrämliga hörnet är att vi har finfin utsikt över det från vinterträdgården.

Så nu har vi planer som redan är påbörjade. Hörnet ska hägnas in med ett grått plank med vita knutar – samma nyanser som på huset. Det ska bli rätt stort där innanför, eftersom vi vill ha gott om plats för flera komposter samt ha möjlighet att dumpa champinjonjord där inne när vi har hämtat den på våren. Vi ska givetvis kunna gå in med skottkärran.

Jag tror att det här kommer att bli jättebra. Dessutom slår vi flera flugor i en och samma smäll. Hörnet blir prydligare och snyggare. Vi får nära till komposterna – tidigare har vi fått gå rätt så långt. Jag ska ha ett litet arbetsbord där inne och kan då skvätta jord och slänga överblivna plantrester rätt ner i komposten.
Ytterligare en bonus är att det ska bli en rabatt framför planket. En solrosrabatt.

Jag har i flera år suckat över att vi inte har något ställe att odla solrosor på och där vi får njuta av resultatet. Blommorna kikar bara åt grannen och ut mot åkern.

I den här rabatten kommer blommorna att vända sig mot oss nästan hela dagen och i synnerhet på eftermiddagen och kvällen. Det kommer att bli så fint!

Vill du också vara med i "Underbara onsdag"?

Reglerna är enkla:
1) Gör ett inlägg på temat.
2) Lägg upp din länk här nedan.
3) Lägg upp bilden med grodan i ditt eget inlägg och länka tillbaka hit till ”Underbara onsdag”.

Nästa veckas tema är ”Mitt smultronställe”.

7 kommentarer:

Annika sa...

Det kommer säkert att bli jättefint. Vad menar du med champinjonjord?
Kram Annika

Meta sa...

Låter som en bra plan, gömma skräp är alltid en bra idé.Spännande att se det färdiga resultatet.
God fortsättning.
Kram Meta

Carina, 4 Seasons by Carna sa...

Måste kännas både skönt och kul att sitta i vinterträdgården och skissa på hur utsikten ska te sig. Solrosor är gladrosor. Champinjonjord - det påminner om att jag ska se om det finns i närheten. Tyvärr tror jag de stora odlingarna finns nere i Halland alltför många mil härifrån. Men vilken guldgruva...

God fortsättning önskar jag dig! Carina

Grön skön passion sa...

Det kommer att bli jättebra!
Det är ju så skönt att få ordning på sånt man ser från sin favoritplats. En fungerande hörna ger ett betydligt skönare lugn över trädgården. Och vad jag sett av tidigare bilder så kan det inte bli fel.

Kram / Therése

Anita sa...

Va kul! Så bra det kommer att bli med ditt arbetsbord. En riktig planteringshörna i kombination med komposten.

Vet du, idag var det min tur att helt glömma bort Underbara onsdag. Och nu hinner jag inte göra något inlägg. Man blir totalt vill med vilken dag det är när det är helger. Jag får redan nu ladda inför nästa veckas tema istället. Jag har redan en plan för mitt inlägg om smultronstället ;)

Ha en fortsatt skön kväll!

Kram Anita

Anki sa...

Spännande projekt! Hm... blev lite nyfiken på champinjonjorden... var skaffar du den?
Hade tänkt hänga på Underbara onsdag, men glömde av det totalt... ser fram emot nästa vecka istället :)
Trevlig helg!
Kram

Scaniatjejen sa...

Det kommer att bli jättefint, vilket härligt projekt!