24 januari 2014

Sommarens finaste stund

Det här är inte bara sommarens favoritbild, utan även ett av de härligaste tillfällena i somras. Jag skrev ett blogginlägg när jag satt där och även om jag använde bilden vid ett senare tillfälle så blev aldrig inlägget publicerat. Som tur är blev det sparat och kan användas nu i stället:

Jag har svept in mig i en ullig filt och kurar på terrassen medan solen dalar i guld och daggkylan sakta smyger sig närmre. Fukten doftar jord och lite höst när den börjar stiga upp ur marken. Borta bland träden försöker kajorna komma till ro och på åkern, där solen fortfarande värmer, hörs knirpet från sommarens sista svalor. Jag är så tacksam över att kunna sitta här och se rådjuret beta borta vid skogsbrynet och för humlan som bökar runt i en stockros och flyger vidare till solhattarna. Gässen har börjat kackla nere vid sjön och jag har sittut på bryggan i flera timmar och inte gjort annat än att titta på fiskarna där under ytan. Det prasslar till i luften. En trollslängda. Den verkar ha fattat tycke för min gula klänning och försöker landa i smocken. Det är mitt emellan kväll och skymning, mellan sommar och höst och lupinerna har åter börjat blomma.

20 kommentarer:

Ninnis sa...

Underbar bild och text....=)

Trevlig helg !

Kram Ninni

Veronica sa...

Wow! Vilken känsla....

Exakt där skulle jag vilja vara idag...
Hur härligt som helst med ljus och värme.

Fast hade en trollslända försökt landa på mej så hade jag sprungit ;)

Den vita är en tulpan...Snow Crystal

Trevlig helg!

Anita sa...

Men Linda ... vilket härligt poetiskt inlägg. Jag riktigt känner dofterna och hör ljuden. Jag är där, i det guldskimrande sensommarljuset. Tack för den stunden!

Önskar dig en fin helg!

Kram Anita

Anette sa...

Det där låter alldeles underbart! Man kan höra gässen tycker jag. Fin stol och härligt utsikt. Får hoppas du får många sådana stunder i sommar. /Anette

Gunborg Uhno sa...

Å så fint skrivet.Jag kan känna hur du har det där i stolen.
Hoppas du får en skön helg.

Leena sa...

Sån härlig sommarskildring, både i text och bild! Det är sådana ögonblick man kommer ihåg nu när det är kallt och mörkt. Ha det gott!

Carina, 4 Seasons by Carna sa...

Så mycket känsla och så sant, så träffande. Tacksamhet, att ta en stund och se det man har, vara nöjd och tacksam det är viktigt!

Kram, Carina

Meta sa...

Vilken avkoppling och tillfälle att samla krafter till morgondagen du har där, helt underbart att ha en sån plats.
ha en fin dag
kram Meta

Anita sa...

Såg att du hittade mitt inlägg om fågelräkningen. Tycker absolut du ska vara med. Du är ju intresserad av fåglar och verkar ha ett rikt fågelliv. Ju fler som är med, ju bättre underlag får man för att se hur våra kära fåglar mår i Sverige. Vilka som ökar i antal och tvärtom.

Jag har suttit en timme nu på morgonen för jag vet att då kommer gulsparvarna i flockar. Jag har lagt ut mat på marken till dom på två skyddade ställen. Jag räknade till 18 st! Ganska fantastiskt. Och dessutom kom hackspetten på besök så då får jag rapportera honom också.

Jag kommer inte att rapportera mina antal förrän på måndag då jag kommer att sitta och räkna då och då under hela helgen och sedan rapportera det högsta antalet av varje sort (man skickar ju bara en rapport). Men jag tror nog inte att jag kommer att se fler gulsparvar under helgen än jag gjorde idag, att hinna räkna 18 st på en gång är ganska fantastiskt.

Hoppas du har möjlighet att vara med. Skulle vara roligt att jämföra våra räkningar. Dels vilka sorter som dominerar och vilket antal.

Kram Anita

Gunilla sa...

Vilken härlig plats att sitta och skriva på.
Fint skrivet och så träffande.

Trevlig Helg

Villrose sa...

Så fint å nyte den stemningen nå :-)

Annika sa...

Mmmm du förflyttar mig verkligen till sköna sommarkvällar med din fina text! Och vilken bild, där vill jag sitta och se solnedgången!
Ha en toppenfredag och härlig helg!
Kram Annika

Sylvia sa...

Underbart skrivet till en underbar bild. Du fick mig att känna att jag satt där med dig :)
Ha en skön helg!

lavendia sa...

Jag är på resa just nu. Öppettiderna står i inlägget. Lörd o torsd. Inget tel nr, men ev kan det också stå på Jönköpings kommun.

Vivian Tisting sa...

Mm, så underbart, jag längtar så vansinnigt till sommaren.
Ha en riktigt skön helg
Vivian

Berit sa...

Åå ditt inlägg andas bara sommar och de där stunderna då man ger sig tid att bara sitta och njuta.
Ha en underbar helg!!

Hällan sa...

Fint! Ett bra val av bild med riktig sommarkänsla!

Hällan sa...

Härlig sommarstämning i text och bild! Trevlig helg!

Katarina www.engronsida.blogspot.com sa...

Underbar bild och målande beskrivet. Vilken härlig plats att vara på, vilken härlig stund att njuta.
Allt gott!
/Katarina

Pilgrim sa...

Så underbart, vilken känsla och längtan efter sommaren jag får nu.
kram Hélena