23 januari 2014

Alla chilisar är omskolade

I går hade jag lite huvudbry. Det var definitivt dags att plantera om chili och paprika, men med sex minusgrader så är det ju inte bara att knalla ut till boden med plantorna – de skulle hinna frysa ihjäl innan de fick komma in i värmen igen. Jag försökte komma på om jag hade något isolerat med lock som jag kunde frakta dem i, men där gick jag i bet.

Till slut hämtade jag en stor balja med jord, omskolningskrukor och en stor planteringsbricka med höga kanter. Sedan slog jag mig ner med grejerna i vinterträdgården och satte igång. Hur jag hade trott att jag skulle få plats med alla omplanteringar vet jag inte riktigt. Alla chilisar och paprikor fick turligt nog plats under lysröret (med lite vilja och våld), men pelargonsticklingarna och blyblommorna som också skolades om fick nöja sig med en ljus plats i vinterträdgården.

Det börjar nog faktiskt bli dags att inse att odlingssäsongen är här på allvar och att det är dags att ta fram det tunga artilleriet – odlingstunnlarna.

3 kommentarer:

Meta sa...

Vad lycklig du kan vara som har plts för sånt,i tre rum och kök få jag vara glad om mina pelargoner får plats när de fått ny jord.
ha en fin dag
Meta

gittan sa...

Är det lönt att så dem så tidigt? Jag menar att e brukar ju komma igång väldigt snabbt även om man sår i februari/mars...

Anita sa...

Åh så härligt det ser ut! Dom ser ju kraftiga och fina ut. Jag börjar ana karaktärsbladen på mina Hungarian Hot Wax som alltid är den chili som är snabbast hos mig. Fast ännu dröjer det nog ett par veckor innan jag skolar om mina.

Ha en härlig kväll!
Kram Anita

PS! Ska du vara med och räkna fåglar i helgen? Jag ska vara med för tredje året. Tycker det är jättekul :)