19 januari 2014

Mandariner och slädfärd

Jag köpte ett mandarinträd i måndags. Det såg så härligt ut. Jag var rätt säker på att frukterna skulle vara hårda och surare än citroner, men jag hade inte för avsikt att äta frukterna – de är ju så fina där de hänger.

Men så plötsligt låg det en frukt på golvet. Vet inte om katten har varit där och boxat lite. Till min förvåning så är det en av de godaste mandariner jag någonsin har ätit. Inte så söt, men så smakrik. Passar mig som inte gillar de sötaste sorterna perfekt. Hoppas nu bara att jag kan få fram lika goda mandariner när trädet är i min vård.

Nu ska jag pulsa i väg till grannen på andra sidan skogen. Jag hade ingen lust att lämna sängen i dag, men när jag blir inbjuden på sconesfrukost med löfte som slädfärd hem så känns sängen plötsligt väldigt ointressant.

5 kommentarer:

Sofia sa...

Så sugen jag blir på ett nytt citrusträd nu! Mitt är nog stendött... Men med lägenhetens begränsade möjligheter till rätt miljö för citrusträd, så får jag nog vänta med ett nytt till mars-april.

Fint väder här också med sol och tunt lager vitt på marken. Det blir åtminstone en promenad idag.

Hoppas slädturen blir härlig!

Kram Fia

lavendia sa...

Vad häftigt med slädfärd! Nu vet jag inte hur det går med min apelsin (ja, jag såg att du köpt mandarin), men jag har fått så mycket att det räckt till marmeladkok. Mina har inte varit söta. Jag har också använt dem som citroner. Kul, när det inte bara är fint att se på.

Meta sa...

Härligt med trädet, och guu vad mysigt med slädfärd det var länge sedan.
Ha en fin söndag då.
Kram Meta

Anita sa...

Nej men så roligt! Ett mandarinträd. Förr åt man alltid mandariner till jul men nu är det ju mest klementiner. Jag tror det kommer att stortrivas i er vinterträdgård. Kanske kan du få njuta av mandariner till jul nästa år. Mina citrusträd bär alltid frukt till jul. Det största har säkert 50 frukter om inte mer. Fast dom smakar inget vidare. Dom får mest hänga där som prydnader.

Hoppas frukosten och slädfärden var lyckade. Det låter väldigt härligt måste jag säga, både sconesfrukost och slädfärd i snön.

Ha en skön söndag kväll!
Kram Anita

Anonym sa...

vad roligt att kunna skörda mandariner. Har aldrig lyckats själv.