28 januari 2014

Jag har blivit med kamelia

När vinterträdgården var färdig dröjde det inte många veckor innan jag började fundera på kamelior. Kan inte riktigt bestämma mig för om jag tycker att det är så fantastiska egentligen, men fina är de ju. Och det vore ju roligt att se om jag kanske skulle klara av att ha en. Å andra sidan misstänker jag att luften i vinterträdgården är för torr. Det blir ju inte alls samma fuktighet som i ett växthus.

Efter många om och men och suktande blickar på plantskolornas kamelior så bestämde jag mig. Jag skulle inte lägga så mycket pengar på någonting som ändå bara skulle tappa alla knoppar, få spinn och dö. Men så i fredags passerade jag en blomsterhandel och fick se kamelior i fönstret för 139 kronor styck. Affären ville bli av med blommorna eftersom de inte skulle klara sig där någon längre tid och med tanke på priset så kunde jag inte låta blir att ta med mig en hem.

Nu är jag löjligt glad över min kamelia och hoppas att den i alla fall behålla sina fina knoppar och låter mig se blomningen en gång.

5 kommentarer:

Gunborg Uhno sa...

Hoppas du kommer att få samma glädje av din Kamelia som jag har.Fick den i födelsedagspresent av son och sonhustru för ganska många år sedan.Tror det måste vara minst 5-6 år.Den är så fin och får stå ute från tidig vår till sen höst.
Kram/GunsanPS Har bilder på min blog nu .

Sylvia sa...

Lycka till med ditt fynd. Ser fram emot att se bilder på den när den blommar :)

Meta sa...

Neej inte du med . Nu är det snart bara jag som ingen har
Ha en fin dag och du lycka till med blomman
Kram Meta

Anita sa...

Grattis säger jag som älskar kamelia. Glöm bara inte att vattna den för då faller knopparna. Nu håller vi tummarna att du får se de utslagna blommorna. Kamelia kallas inte för intet vinterns ros.

Kram Anita

kanarin sa...

Jag längtar efter en kamelia. Har också sett att de har bra pris nu så snart slår jag till :)!