4 december 2013

Strömavbrott och rörmokare

Vilken morgon! Vaknade av att det var väldigt tyst och mörkt. Ingen ström. Spanade mot grannens håll – där brukar det lysa rejält så här års. Becksvart. Ringde grannen på jobbet och fick veta att det hade varit strömavbrott sedan de åkte hemifrån två timmar tidigare, men att avbrottet var felanmält.

Inget te, med andra ord. Och ingen gröt – vilket jag hade tänkt mig. Duschade i mörkret och hade just blivit färdig då det ringde på dörren. Rörmokaren! Rörfirman skulle ha fixat värmen i vinterträdgården i fredags, men blev tvungen att åtgärda en akut vattenläcka på annat håll. I stället skulle de komma i går, men då hade rörkillen fått öroninflammation.

I dag skickade de lite hastigt och lustigt en annan man och då är det strömavbrott. Men han tog på sig pannlampa och drog igång ändå och efter en stund kom strömmen tillbaka. Nu rinner allt golvvärmevatten från hela huset ut på grusgården – känns lite läskigt. Hoppas allt fungerar efter i dag.

Nu när jag ändå har rörfirman här så tänker jag göra det mesta av situationen. Vissa golv i huset är inte så tjänstvilliga med värme, så jag har bett mokaren att titta över alla ketsar. När jag åkte i väg för att handla bröd till frukost kom jag på att rörmokare och badkar kanske faktiskt hör ihop och frågade om han inte kunde kika på bubbelbadkaret som jag inte har vågat starta aggregatet på det senaste året eftersom det brukar sluta med fontän och upptorkning av stora mängder vatten. Maken verkar inte så intresserad – han badar å andra sidan nästan aldrig – och hans försök att laga har inte hjälpt. ”Nu fungerar det nog”, säger han och så börjar det spruta vatten igen. Snart kanske jag kan njuta av ett bubbelbad. Frågan är bara vad som har växt i rören sedan badkaret senast var igång!

1 kommentar:

lavendia sa...

Fy vilket elände. Hoppas det håller sig nu så det inte sprutar vatten där det inte ska och blir varmt där det ska och kan komma vatten där det ska.