4 december 2013

Fotoutmaning: Bland tomtar och troll

Jag tycker så mycket om den här tomten. Eller är det ett troll? En kombination, kanske! När jag var liten stod den oftast i den öppna spisen i vardagsrummet och höll koll på julfirandet. När vi flyttade till mormor och morfars gamla hus hamnade den i mitt rum och så när jag slog mina påsar ihop med maken fick tomtetrollet följa med.

Så en jul fick jag se att mamma och pappa knuffade på varandra i soffan och försökte peka i smyg. De hade upptäckt den saknade. De visste tydligen inte att den ville följa med dottern och leva vidare där. Snällt nog fick tomtetrollet stanna och är husets i särklass mest älskade julprydnad. Tyvärr även av katten, så det gäller att vara listig vid placeringen.

I år har tomtetrollet fått en egen skog att bo i. Jag plockade med mig en hel korg av pysselmaterial från skogen i lördags och är så nöjd med hur jag fick till det. Hoppas nu bara att tomtetrollet inte fryser om fötterna där han står i den fuktiga mossan.

Vill du också vara med i "Underbara onsdag"?

Reglerna är enkla:
1) Gör ett inlägg på temat.
2) Lägg upp din länk här nedan.
3) Lägg upp bilden med grodan i ditt eget inlägg och länka tillbaka hit till ”Underbara onsdag”.

Nästa veckas tema är ”I gömmorna”.

5 kommentarer:

Lotta sa...

Han trivs säkert där i sin skog och med sin fina sten...och vem vet till helgen kanske han får se snö...massor av snö!
Ha en fin dag.
Kram Lotta

Annika sa...

Vilket snyggt arrangemang till tomten!
Kram Annika

Anita sa...

Visst är det roligt att ha sådant som man minns sedan barndomen. Din trolltomte är väldigt fin och vilket fint landskap. Jag har en liten, liten halmtomte som jag fick när jag var 6 månader. Den står alltid i bokhyllan hemma men får inte komma fram förrän dan före julafton.

Ha en underbar onsdag :)
Kram Anita

lavendia sa...

Den tomten är litet gammaldags mysig. Han har ju fått en väldigt fin plats att husera på.

Malin Svensson sa...

En sån sötnos! :)