28 november 2013

Nyskurat växthus

Just nu känns det väldigt skönt att äntligen ha ett växthus som är i ordning för vintern. Maken skurade i söndags eftermiddag. Det var ju varmt i solen. Men i takt med att solen dalade i guld kom kylan och innan såpan och ättikan var helt avspolad hade isrosor hunnit frysa på glasen.

Det var definitivt helt rätt att stänga växthuset nu, för i tisdags morse visade termometern 8,5 minusgrader – lite väl lyxigt att värma upp då. Nu ska bara adventsstjärnan upp och sommarmöblerna ställas in. Sedan är växthuset alldeles färdigt för vintern.

4 kommentarer:

lavendia sa...

Skönt när det är gjort. Men det är litet pyssel med såpvatten rinnande nerför armarna. Vad jag blir avundsjuk att ni har el indraget. Men det kostar ju förstås en del i förhållande till vad det ger.

Jo sa...

Duktigt av er!
Vi har inte fått tummen ur än (men har köpt en sådan där tvättapparat!) men har i alla fall plockat bort fönsteröppnarna och annat som är köldkänsligt så det är rätt okej ändå! :)

Anonym sa...

Skönt när det är avklarat. Tänkte först: Nog kan man vänta till våren men vad nöjd jag känner mig nu när växthuset är städat. Och mitt doftar också av såpa.
Ett stöd i taket ifall det blir mycket snö känns också bra.
Det finns fortfarande lite persilja att plocka.
Ett växthus är så roligt att ha!

Maria🌞

LINDA sa...

Visst är det skönt! Hoppas du får ine riktigt fin helg!

Kram
//Linda