24 november 2013

Då var det klart!

Plötsligt är vi där. Där vi som tidigast och om vi har tur (enligt maken) skulle vara till jul.


Vinterträdgården är färdig så när som på elen som i morgon ska anslutas till uttagen. Golvvärmen ska kopplas in på fredag – det har vi inte kunnat göra tidigare på grund av att plattan måste brinna färdigt.
 
Så nu behöver vi inte göra mycket mer än att leta efter ett soffbord.

22 kommentarer:

Helens trädgård sa...

Helt fantastiskt!
Supersnyggt!
Vad ni har jobbat på bra. Tycker att det har gått jättefort att färdigställa hela bygget.
Stort GRATTIS!

Lotta sa...

Sååå fint det blev och vilken toppendag att inviga det på...fast ni kanske hellre ville haft mulet och snöstorm så ni kunde sitta där och njuta av kaminen och en massa ljus :-) Era växter kommer att stormtrivas där med allt ljus som kommer in!
Må så gott och NJUT av er fina vinterträdgård.
Kram Lotta (förkyld och halvhängig)

Annika sa...

Å så fint! Där kan ni sitta och njuta alla årstider! Vi utnyttjar vårt uterum från mars till oktober, men sen blir det ju för kallt. Men här kan ni verkligen vara i trädgården när som helst!
/Annika

Meta sa...

Stiligt. Mysigt med en jul där ute.
ha en fin vecka
Kram Meta

Jo sa...

Men åh, så fint! :D Jag blir inte det minsta avis på det där fina rummet.. Skulle Aaaaaldrig vilja sitta och mysa under vare sig en kylig vinterdag eller krispig vårdag. Fy så tråkigt det skulle vara! ;)
Bra jobbat!

Lenas trädgård sa...

Verkligen fint! är lite avis på er som har vinterträdgårdar, vinterbonat...I mitt växtlusthus är ju inte alls isolerat, så där är vi inte alls nu. Och bygga på en sån fin, som du har ...nej...prioritet 1 finns på kök!"
Ni kommer att få det helt underbart där!
kram Lena

Högagärde sa...

Grattis. Så härligt. Det är ju inte så ofta något blir färdigt "för tidigt" Då får jag väl önska god jul då...... ;-)

Elisabeth i Högagärde

Hällan sa...

Så snyggt och så lyckat att bli färdig i god tid. Bara att pynta och njuta nu. Ska önska mig ett uterum i julklapp i år ;-)
//Ulrika

Gerd Ellen Ottersen sa...

Åh, for en vinterhage! Så fin og romslig. Der tenker jeg dere kommer til å tilbringe mange fine, lune vinterdager, mens minusgradene og vinden bare kan vinke til dere fra utsiden.

Meta sa...

Är det dom på brom så är det petunior
ha det gott
Kram Meta

Sofia sa...

Så roligt att det är färdigt!! Och så fint det ser ut!! Klinkern ser väldigt snygg ut, och lagt med halvplattas förskjutning, precis som jag också gillar :) Ser även vädret visade sig från sin bästa sida för att göra er invigning av vinterträdgården extra festlig. H hälsar att han också tycker det ser mycket trevligt ut!

Kram//Fia

Veronica sa...

Åhh! grattis! Det är en ynnest att ha ett frostfritt hus i en frostvärld!

Jag är övertygead om att du kommer hänga många timmar där i vinter.....

Kram

Helens trädgård sa...

Hejsan Linda!
Ang. Strelitzia frösådd så sådde jag för många år sedan.
Tog bord det orange 'ruffset' Fröet är ju knallhårt så det fick ligga i ljummet vatten i ett dygn eller två. Skar sedan ett litet jack i skalet. Man kan även rugga fröna mellan två sandpapper. Frösådde sedan i s-jord som var lätt fuktad. Det är viktigt att lägga över en plastfilm med hål så jorden inte torkar och luftfuktigheten behålls. Krukan fick undervärme eftersom fröna behöver värme för att gro (+25º)
Minns inte exakt hur lång tid det tog innan det grodde men du får nog vänta mellan 1-3m.
Min planta blommade efter 7-8år efter det så slängde jag den. Det är viktigt med vatten och det var jag nog kanske för slarvig med för jag fick aldrig bladen så vackra som man ser på bild.
Lycka till!
Du får hålla oss uppgraderade om hur det går.

Martin sa...

Det der ser lekkert ut.

Cajsas Faster sa...

Så fint det blev och vilken solig härlig dag att inviga på! Där kommer ni garanterat att sitta jämt och bara njuta!

Kram Marie

lavendia sa...

Åh, så fint. Det skulle jag också vilja ha. Kan ni övervintra växter som citrus och liknande där?
Angående kransen måste jag göra dig besviken. Den är bara ihoppusslad på plats. Jag har gjort flera stycken i olika färger. Bra mycket enklare än som man ska göra. Men på bild ser det bra ut.

Anita sa...

Men Linda!!! Det är så himla snyggt! Så lycklig och nöjd du måste vara. Nu kommer ni ju att kunna fira advent därute. Jättekul! Stort grattis till en fantastisk vinterträdgård.

Kram Anita

kajo sa...

Fiiint! Roligt att få ligga före tidplanen. Gissar att det är erfarenhet från många projekt som resulterat i en så tidsoptimismbefriad planering. :-)

Sylvia sa...

Wow,snyggt,läckert :)

Vaktmästarn sa...

En vinterträdgård... bara ordet ger ju näring åt fantasin. Och avundsjukan ;-) Jag vill också ha! Och kanske våra två megastora kaffeplantor också skulle vilja ha ett eget rum...?

Gissar att ni kommer att tillbringa många härliga stunder i ert nya rum.

Allt gott!
Outi

Anita Björk sa...

ujuj det där var inte alls tokigt! Vilken lyx!
/ Anita

Monica Zetterlund sa...

Vilket fantastiskt fint rum! Jag är inte LITE avundsjuk på dig kan jag säga. Jag ska ju snart få ett nytt, uppvärmt växthus, men det är inte riktigt samma sak. Det är ju inte bara att gå ifrån ett rum till ett annat. Nä, själv måste man gå ut....
I alla fall, jättefint!
Monzan