1 september 2013

Fint besök

I går kväll hade vi besök av Lennart och Inger som driver plantskolan uppåt skogen. En jättetrevlig kväll. Och så fina blommor och kronärtskockor vi fick. Har bara odlat kronärtskockor för blommornas skull, så det ska bli roligt att smaka. Får nog bli till kvällen. Dahliorna är gigantiska. Fick också en vacker morotsmarmelad som Inger hade kokat, så den måste också smakas. Nu ska jag ut och flytta perenner.

3 kommentarer:

Sofia sa...

Kronärtskockor som är såååå goda! Fick ett tips i italienska delin: Ta av bladen från färdigkokt kronärtskocka, lägg i en form. Krydda med chili och smakrik ost. Gratinera i ugnen på grillvärme. Mycket gott :-) Tips 2: Hittat ett recept där kronärtskockan kokas med citronhalvor fastbundna med steksnöre i toppen och botten.

Kram//Fia

Växthusmadam sa...

Härligt med ätliga presenter! Idag har jag gjort ett inlägg med bilder på daliorna jag vann frö till hos dig i våras! Det kommer alla möjliga härliga blommor på dem!
Ursäkta att jag inte svarat på din förfrågan om mina "betongtavlor". Så här har jag gjort: glasskartonger som jag fyller en liten bit upp, inte för mycket så att den blir för tung och tjock, en liten terrakottakruka (6-7 cm i diameter), mosaikbitar och sedan blompinnar som jag gör upphängningshål med (doppa dem i matolja så de inte bränner fast i betongen. Häpp, så vare klart!
Du får gärna göra likadana, du kan ju länka till mina om du lägger ut dem på bloggen!
Och sedan en viktig fråga:
i vilken skede tar du knoppen för att få fröer från daliorna?
Hej från Växthusmadam

LINDA sa...

Tack för tipset!

Tack för beskrivningen. Ska absolut länka om jag härmar dig :)

Jag väntar tills den nästan vill slå ut och ser ut som en eternell.

Kram
//Linda