1 september 2013

En dröm som går i uppfyllelse

I morse såg rabatten kring terrassen ut så här. Några växter finns kvar, men de flesta är utlokaliserade till pallkragarna där jag har hunnit skörda färdigt. Under grävningen hittade jag mängder med självsådda solhattar och de är nu uppkrukade i väntan på de två nya rabatter som ska ersätta den här.

Det är nämligen så att vi ska bygga en vinterträdgård på 30 kvadratmeter och som ska ersätta den nuvarande terrassen. Vi fick bygglovet i onsdags och i dag började arbetet så smått. Jag vet knappt till mig av förväntan. Tänk att sitta där inne soliga vinterdagar när snön ligger vit eller i full snöstorm.

Vinterträdgården ska ha golvvärme. Troligtvis installerar vi även en braskamin av något slag. Och på var sida ska det bli terrasser som tillsammans på ett ungefär kommer att motsvara ytan på den terrass vi har i dag samt rabatter.

Tänk så tidigt jag kommer att kunna börja med uppdrivningen av småplantor och så smidigt det blir med övervintring av passionsfrukt, citrusträd och blyblomma. Och så ska jag förverkliga drömmen om ett alldeles eget fikonträd.

10 kommentarer:

Lotta sa...

Jamen...fattar du att jag blir så avis så jag nästan smäller av......Det kommer ju att bli alldeles alldeles unnnnderbart....
Kram Lotta

Helens trädgård sa...

Åhhh, så fantastiskt kul.
Stort GRATTIS till det.

Kommer att bli så spännande att få följa med i det projektet. För du visar väl oss lite bilder då och då får jag hoppas.

Ha det gott!

gunsan sa...

Vilken underbar dröm ni får förverkligad nu.En vinterträdgård är något som jag så gärna skulle vilja ha.Så lite avis är jag nu.
Kram.

Mia Maskros sa...

Ojojoj, ja jag förstår att du är glad! Vad roligt! Du kommer ju att få sommar året runt, typ nästan :)

Jenny sa...

Grattis, det låter alldeles jättehärligt!

Anonym sa...

Vad härligt det låter! Grattis :)

glashusen.se sa...

Vad härligt med en vinterträdgård. Ska bli spännande att läsa om.

Jo sa...

Åh, vad härligt det låter! Grattis, kanske man ska säga! Jag ser fram emot att läsa mer om detta! :)

Timjan och Kaprifol sa...

Lycka! Och lycka till!

LINDA sa...

Tack för alla glada tillrop :)

Kram
//Linda