7 september 2013

Lökar och perenner

Det är inte lätt att skapa en rabatt. Det känns lite som om jag mest har stirrat på jord hela dagen och försökt komma på hur jag ska göra och hur jag ska tänka och hur det ska ske rent praktiskt.

Jag började med ett skikt att lägga tulpanlökar på. De ska ju egentligen grävas ner 15 cm och då tänkte jag att det var smidigast att börja på den nivån. Men så skulle ju andra lökar ner och dessutom ville jag plantera mina perenner i förhållande till lökarna. Suck och stön. Det blev mycket huvudbry för mig i solgasset. 38,2 grader var det mot husväggen.

Till slut lade jag ut tulpanlökar och gjorde små "atoller" genom att fylla ett begagnat köttråg med jord – precis som när jag var liten och gjorde sandslott. På dessa lade jag mina snödroppar. Kände hur jag förvandlades till en trulig femåring när jag insåg att det som såg ut att vara rabatt inte alls är rabatt och att jag hade planterat där det senare ska bli gräsmatta. Bara att göra om från början. Ett långt bad, några pussar och ett solskydd senare kunde jag fortsätta med någorlunda soligt humör.

Inser att rabattskapandet nog kommer att ta sin lilla tid. I dag har jag – förutom ett gång lökar, fått ner tre solhattar, en julros och en rosbuske. Det ska bli väldigt intressant att se hur det går i morgon.

Är väldigt glad att kvällen bjöd på trevlig middag med roliga människor och gott vin hos en kollega fyra vikar bort. Hoppas att jag vaknar full av smarta idéer till rabatterna i morgon.

3 kommentarer:

tradgardslotten sa...

Ja, nya rabatter är verkligen inte lätt som en plätt. Lycka till! :)

LINDA sa...

Tack :)

Zäta sa...

Nästa gång du gör en rabatt tror jag du ska sätta ner perennerna först. Sedan är det lättare att hitta bra platser för vårlökarna i förhållande till perennerna.

Måste bara tillägga att det är sååå roligt att läsa din blogg.
Jag betar mig långsamt bakåt bland inläggen och är på september 2012 nu.