9 juni 2013

Sluta odla liljor?

Jag klarar inte av att ha ihjäl små djur. Inte ens liljebaggar. De är ju så fina! Men jag bidrar definitivt när jag fångar in dem och lägger dem i makens hand för att han ska agera bödel.

I dag stod jag i dörren och ropade på honom. Sedan hörde jag små märkliga pip. Nästan tjut. Och undrade förstås varifrån ljuden kom . Baggarna!!! Jag satte handen till örat och hörde hur de pep där inne. Va, hur kan små skalbaggar pipa!?!

Maken fick de här tre och de är döda nu, men fråga är om jag inte borde sluta med liljor. Fixar nog inte ens att bidra till dödandet av små söta baggar som piper om nåd :/

3 kommentarer:

Jo sa...

Jag klarar inte heller av att klämma ihjäl djur sådär, oavsett hur små de är. Sambon får ta dem. Som tur är har vi inte fått liljebaggar ännu, men däremot vinbärssteklar, dvs larver som invaderar buskarna. De får J ta. Du kan inte fylla en burk med nåt (såpa?) som du stoppar ner dem i så slipper du ha maken på Stand By?

Annemone sa...

Jag läser ditt inlägg och ler igenkännande! Här har du en till som är lika blödig, eller nästan iallafall. Jag har faktiskt agerat bödel själv och haft ihjäl liljebaggar som gett sig på kungsängsliljan, min favorit alla kategorier! Men det är svårt! Jag lider med varje bagge!

LINDA sa...

Jag tror inte att det hjälper med en burk såpvatten, men tack för tipset. Det känns så onödgit att släcka de små liven.

Precis så är det, Annemone - lider med varje bagge :/

//Linda