9 juni 2013

Äntligen slipper jag vattna tomater!

Jag tycker inte att det är så värst kul att vattna tomat- och gurkhoarna i växthuset och har ända sedan vi köpte växthuset velat ha en bevattningsanläggning. Den som följde med växthuset är maken så skeptisk till att den inte får användas – även försäljaren på företaget där vi köpte växthuset säger att den är opålitlig och kan förvandla trädgården till ett träsk. Men jag behöver absolut inte en automatisk bevattningsanläggning. Det enda jag vill slippa är att stå där med vattenslagen och försöka få hoarna fuktiga nog. Det tar ju sin lilla stund … varje dag!

Så jag undrade om vi inte helt enkelt kunde borra hål i en vattenslang och sedan utvecklade vi idén. En vattenslang kapades till lagom längd. Sedan lade vi den över hoarna och täppte till i bortersta änden. Slangen är fastsatt med buntband på hoarna för att den inte ska börja rulla och spruta vatten åt fel håll. För att det även ska gå att använda den vanliga vattenslagen, satte vi ett ”grenuttag” med switchar vid vattenkranen.

Så från och med i dag trycker jag bara på en knapp och sedan vattnar grönsakerna sig själva. Tänker njuta i fulla drag när jag ser vattnet spruta ur hålen och ner i jorden!

8 kommentarer:

Lovisa sa...

Va smart! Ser fram emot att höra om hur det går i sommar!

Sabina sa...

Härligt! Har ett bevattningssystem, men detta var inte så dumt! =)
Kram!

Växthuset Fridlyst sa...

Grymt! Kom ihåg bara att gurkor inte gillar att få vatten vid roten tydlugen, vet inte om jag märkt det själv men ibland lägger jag sån info till hårddisken.., :-) Sarah

Grön skön passion sa...

Så finurligt ;-) Det finns ju annat att syssla med i växthuset under tiden det vattnar sig själv.

Du kan få ett fikonskott av mig, om du vill...

Sommarkram / Therése

Malin - I min trädgård sa...

Bra idé! Och snyggt att ni fixade en själv, vad händiga ni är.

Kram Malin

LINDA sa...

Tack för glada tillrop och tips :)

Kram
//Linda

Kerstina sa...

Toppen! För att förhindra drunkningsdöd (som höll på att hända när vi hade en halvautomatisk anläggning - upphöjd vattentunna kopplad med smal slang och små droppmojar) har vi borrat hål, ca 5 cm från botten, i hinkar och papperskorgar. Även inhyrda blomvattnare kan ju ibland bli för generösa. Fördelen med tunnan, när det fungerade som det skulle, var att den distribuerade svag näringslösning, kontinuerligt. Men den här varianten ska jag nog försöka mig på! Tack!

Jo sa...

Smart och smidigt! Vi behöver dock ha ett system som är helautomatiskt om vi ska kunna åka iväg till rucklet utan att belasta våra grannar alltför mycket. Annars hade vi också kört på er variant. Inte för att JAG är den som firar upp brunnsvatten och vattnat växthusväxterna med just nu, men ändå.. ;)