1 juni 2013

Mänger med blå bergvallmo!?!

Tror att jag kanske måste svimma lite av upphetsning. I vintras strösslade jag hela förra årets skörd av blå bergvallmo i mitt BB-land. Sedan lade jag över både armeringsmatta och finmaskigt när för att inga andra fröer skulle kunna hitta dit - eller busiga djur.

Det har inte hänt ett dyft. Och jag har tänkt att det nog inte blev något, trots att jag hällde över fyra matskedar med frö. Men så i dag såg jag ett ogräs och lyfte på gallret. Och det ser ut som om jag har tre miljoner groddar. Några har fått sina första karaktärsblad och banne mig om det faktiskt inte ser ut som just blå bergvallmo. Om hela pallkragen är full av groddar så borde ju några växa upp och bli fina blommor.

De ska få stå helt ifred och få klara sig helt själva. Matte ska inte göra ett dugg mer än att glutta lite på dem då och då. Hoppas och tror att det är bästa sättet. Håhåhåhåhåhå så spännande! Måste nog gå och lägga mig i framstupa sidoläge en liten stund nu ;)

5 kommentarer:

Christina sa...

Hoppas att det är blå bergvallmo! Jag har bara en planta och glömde ta frön från den i fjol, men kanske den har frösått sig själv, jag får hålla utkik.
Ha det gott!
Christina

LINDA sa...

Jag har varit där och tittat i dag med. Fast det hade förstås inte hänt någonting. Jag rapporterar :)

Kram
//Linda

Anita sa...

Ååååh så spännande! Blå bergsvallmo är något av det vackraste som finns. Brukar se det på mina trädgårdsresor till England. Har förgäves försökt mig på det själv men inte fått det att fungera. Håller tummarna för att det blir ett blått hav hos dig. Ser fram mot rapporter.

Annica sa...

Å...skrattar åt framstupasidoläge :) Jag har faktiskt sett en mindre äng med bara bergvallmo :) Hos Hanne-lotte i Enviken.

LINDA sa...

En äng med blå bergvallmo låter fantastiskt.

Tack, Anita :)

Kram
//Linda