4 maj 2013

Potatis i tunna

Jag vill minnas att jag för många år sedan hade en potatis i en zinkhink på balkongen till bodstadsrätten vi bodde i innan vi flyttade hit. Jag minns inte alls hur det gick. Så jag räknar det här som mitt första försök att odla potatis. Jag har satt tre knölar Rocket och tre knölar Amandine i var sin oanvänd skittunna. Tunnorna har fått hål i botten och potatisen stoppade jag ner någon decimeter i jorden. Jag har lämnat gott om plats uppåt, för att kunna fylla på mer jord. Nu står tunnorna på terrassen och värmer sig i solen om dagarna. På natten sätter jag på locken, utifall att det skulle bli lite kyligt. Så vad jag gör nu – förutom att vattna? Någon som vet när de ska ha mer jord och om något mer bör göras? Och när vet jag när pluggarna är färdiga för skörd? Spännande värre, det här!

3 kommentarer:

Lenas trädgård sa...

Hej, du ska fylla på ny jord allt eftersom det gröna kommer upp. Har jag lärt mig från trädgårdsonsdag, funkar visst bra!? För då blir det fler knölar, potatis alltså!
Pröva!
Vi har också satt potatis i fyra hinkar. Sen sätter vi resten på en liten åker. Till sommarens goda middagar och till höstens.Egen potatis är guld värd!
Lycka till!
Kram lena

Anonym sa...

Kanske varit bättre om dem hade varit använda då hade du inte behövt gödsla dem.Haha.
Jag har satt potatis på land och lagt ner potatisgödning till dem.
Ha en bra dag.

Malin - I min trädgård sa...

Jag tänkte göra likadant, men har inte riktigt kommit till skott än... Potatisen Amandine ligger redo att stoppas i hinkar vilken dag som helst...