5 maj 2013

Nässelsoppa och paj med kirskål

I går var jag hos grannen för att följa med på en av hennes visningar runt gården. Jag var med på halva visningen. Sedan fastnade jag i hästhagen eftersom den var full av små stånd med späda nässlor. När jag hade rensat där hemma blev det nästan två liter fina små blad. Eftersom jag redan var i gasen blev det en och en halv liter kirskål också. Ser fram emot att få bjuda föräldrarna på nässelsoppa och paj med kirskål och getost. Nu väntar jag bara på att brödet med valnötter ska jäsa klart så att jag får stoppa det i ugnen. Hoppas att vinden ska mojna så att vi kan äta vår ogräsmiddag utomhus.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Jag blev så inspirerad av dej så jag har precis plockat nässlor och kokar nu nässelsoppa. Första gången på säkert 20 år. Efter det zucchiniplättar. Dock inte på egna zucchini. Åt urgoda plätta på Ulriksdals Slottsträdgårdar häromdagen. Kram från Eva

LINDA sa...

Zucchiniplättar låter jättegott! Det receptet måste jag få :)

Kram
//Linda

Lotta sa...

Visst är det lyxigt med alla primörer!!! Så du mitt inlägg från Erlunda? Det är jätte fint i växthuset nu.
Kram Lotta

Malin - I min trädgård sa...

Åh wow! Bra jobbat med terassen! Härligt att äta en middag på sin uteplats, ikväll är faktiskt första gången jag känner så för i år. Annars har det varit kyligt och blåsigt, brrr, Mums för nässlor och getost! Låter som en smarrig kombination.

Ja jag längtar verkligen efter växthuslivet (det var så jag hittade till dig, att jag sökte inspiration till växthuset :-)). Hoppas bara att vi verkligen får det klart någongång...

Ha en superskön kväll!

Kram Malin

Anonym sa...

Kirskål och getost låter som en smaskig kombo! Själv gjorde jag pesto på mina http://ilovefruktsallad.wordpress.com/2013/04/29/kirskalspesto-med-ramslok/ Inte helt fel det heller!

Anonym sa...

Urenkelt: 5 cm grovriven zucchini blandas med 1 tsk salt och 1 msk mjöl. Däreftet 1 ägg. Och steker man i smör. Och så kan man ta vad som helst till. Receptet för 1 person.

LINDA sa...

Tusen tack :)

Lotta sa...

Skulle tro att det är en speciell ogräs harv som följer raderna och som alltså går mellan sädesraderna??? Hör av dig när du har tid att åka till Erlunda, jag jobbar borta onsdag och lördag denna vecka.
Kram Lotta