5 april 2013

Lycka är två kubik champinjonjord

Tänk att man kan bli så bubblande lycklig för två kubikmeter jord. Det är nästan så att jag vill krypa in i den där jorden och riktigt spreta med fingrarna. Den doftar så gott! Mmm …

Det var knappt att jag iddes ringa för att fråga champinjonodlaren om jord. Allt är ju fruset. Men i går slog jag numret och visst fanns det jord – tinad och brunnen, välgödslad och fantastiskt jordförbättrande.

I kväll efter jobbet körde vi dit, maken och jag. Och kom hem med ett helt flak champinjonjord. Dessutom frågade bonden om vi ville titta på odlingarna och det ville vi så klart jättegärna. Så fint med alla små hattar mot den svarta jorden. Dessutom fick vi med oss en stor påse hem och jag passade på att boka in en intervju till ett personporträtt.

Nu har jag en omelett i ugnen och väntar på att vattnet ska koka in i svampen. Snart blir det finfin middag med priskorv och ugnsomelett med gräddstuvade, riktigt närodlade, champinjoner. Lyx!

9 kommentarer:

Beatrice sa...

Vilken lycka! Tack för att vi fick dela den med dig ;)

Trevlig helg!

Beatrice

Lotta sa...

Hej, vilken lyx med de fina champinjonerna, vår granne hade odling för många år sen och då handlade vi ofta där, vilket jag saknar nu.
Om du mejlar mig din adress så ska jag skicka bilder på Mini Bell påsen så får du se och läsa om dem. Idag ska jag rödfärga en massa bräder till vår nya utlastningsficka!
Ha en skön vårdag.
Kram Lotta
lotta.birgersson@aries.vokby.se

Gunilla sa...

Fantastiskt vad spännande med egen champinjonodling.
Väntar med spänning på att få se hur det blir.
Otroligt imponerande.

Trevlig Helg

Gunilla sa...

Fantastiskt jag blir riktigt imponerad.
Egen champinjonodling.
Lägger mig som följare för att se hur det går.

Trevlig helg

Mias Trädgård sa...

Men, vad härligt med champinjoner direkt från odlaren! :) Ska du altså odla champinjoner i den återvunna jorden eller använder du den allmänt? Himla spännande! Ha det gott i helgen! :) Mia

LINDA sa...


Champinjonjorden används endast en kort tid hos odlaren. Sedan kan svampen inte växa i den. Det är då jag köper den till mina trädgårdsland och till hoarna i växthuset.

Ha det så gott!
//Linda

Cajsas Faster sa...

Tack för fröerna!

Ha det fint i helgen, Marie

Mias Trädgård sa...

Låter som en vettig återvinning! Lycka till och ha en fin vecka! :) Mia

LINDA sa...

Tack själva :)
//Linda