7 april 2013

Blue Christmas

Min chili Blue Christmas har fått små frukter. Plantan är så fin med djuplila blommor och nu verkar frukterna bli lika vackra. Ser fram emot att få smaka när de mognar. Hoppas de är goda och inte allt för starka.

6 kommentarer:

Cajsas Faster sa...

Så fin färg!

Lotta sa...

Härligt, jag tror du kan använda dem nu eftersom de redan är lila! MEN eftersom de är små kan de vara STARKA, det sägs att ju mindre desto starkare??? men jag vet inte. Du får testa till middagen och sen avge rapport!
Nu ska jag på uppfostringsanstalt :-) med hunden.
Kram Lotta

Cajsas Faster sa...

Förstod av nån kommentar att du bor nära mig, så roligt!

Annemone sa...

Jag är ingen "chilivän", äter lite lagom kryddad mat, men jag vill ändå, av tre anledningar ha den här chiliplantan; namnet, blomman och frukten! Det blir nog den första växten som får flytta in i mitt framtida växthus!
Tack för en inspirerande blogg!

Anita sa...

Åh så roligt att få se att dina Blue Christmas har blivit så fina. Dom är lite blandade i styrka, en del kan vara väldigt starka andra mindre. Jag gillar ju starka chilifrukter men jag vet ju att du vill ha lite mildare.

Själv sådde jag inga Blue Christmas i år, har övervintrat två plantor som jag får se hur dom tar sig. Också dom har frukter men dom är ännu så små att jag inte tagit av dom.

Dina 'Red Bitch' tar sig väldigt fint och jag är väldigt spänd på att få smaka dom senare i sommar.

Ha en fortsatt skön helg!

Kram
Anita

Grön skön passion sa...

Vill bara försöka svara på din fråga ang. Auricula. Är inte så påläst men jag vet att den heter Primula Auricula. Har aldrig hört något annat namn. Du har skert sett den vanliga, enkelblommande i nåns trädgård. De jag väntar på ska stå i vanlig terracottakrukor. De vill gärna ha lite skugga och måste ha väldränerat. Övervintras i kallväxthuset. Mycket mer än så kan jag inte svara på.
Vårsolskram / Therése