8 april 2013

Blommor och saft

Jag dricker hibiskussaft och önskar att jag hade tillräckligt med blommor för att göra min egen. Hibiskusen på bilden skulle jag dock aldrig kunna äta. Den är för vacker.

Jag köpte den för något år sedan, eftersom den påminde mig så mycket om häckarnas tuggummifärgade blommor på Kap Verde. Den här är lite blekare, men ändå så vacker.

Jag har pysslat med den hela vintern och planterade om den för snart ett par månader sedan. Nu är det knoppar över allt och i söndags morse slog den första blomman ut. I sommar ska den få lapa massor av sol i växthuset.

3 kommentarer:

Malin - I min trädgård sa...

Då tänker jag direkt på egypten! Vi var där i januari och hade det helt underbart!Och drack hibiskussaft :-). Och hibiskuste. Ja det är verkligen en underbar blomma. Har en härligt gul här hemma som blommar just nu med röd mitt. Och i svärföräldrarnas källare står en annan och övervintrar. Nu hoppas jag den trivs bra så att den blommar massor i sommar!

Monica Zetterlund sa...

Har en snart en 5 år gammal hibiskus. Det är något av ett rekord för mig och min bättre hälft, för vi har ihjäl de flesta krukväxter. Har en kompis som "vaktar" hennes mammas hibiskus. Den är 38 år och för stor för mammas hus!

LINDA sa...

Hibiskuste låter spännande!

38 år. Helt otroligt. Den vore det roligt att få se bild på!!!

Kram
//Linda