15 mars 2013

Vinn dahliafröer

Jag är så nöjd med dahliafröerna jag skördade i somras. De gror jättesnabbt och det ska bli så spännande att se hur blommorna ser ut.

Skörden blev rätt stor, så jag har fem påsar med fröer att lotta ut. Vill du vara med och tävla så skriver du ditt bästa trädgårdstips här i svarsfältet samt tipsar om tävlingen på din egen blogg. Skriv ingen adress – den uppgiften tar vi när jag har dragit vinnarna på påskafton.

17 kommentarer:

Cajsas Faster sa...

Oj, svår fråga:
Jobba och gör i din egen takt. Var glad över det du åstadkommit och ha sittplatser lite överallt så du kan sitta ner och njuta av allt det vackra.


Trevlig helg, Kram Marie

Lotta sa...

Jag vill givetvis jättegärna vara med i tävlingen om dina dalia fröer, jag tipsar om tävlingen i mitt nästa inlägg.
Hur går det med dina sådder och dina paprikor och chili, vore kul med lite bilder? mina tomater börjar komma upp idag!
Ha en skön lördag.
Kram Lotta

Anonym sa...

Mitt favorittips är att passa på och försöka odla sådant man kan äta. Vi odlade potatis, sallad, morötter och allt möjligt i somras och det var så himla härligt att kunna äta sådant som vi odlat själva! =)

Jag har tyvärr ingen blogg, men jag har tipsat på facebook, hoppas att det går lika bra? Länk: http://www.facebook.com/sophiemichelle.persson/posts/264665603668455

Min mail: sophie_persson@yahoo.com

Lotta sa...

Jag glömde ju skriva mitt bästa tips...det är att lägga mycket gräsklipp i hinkarna där paprikor och chili växer, då behövs nästan ingen med gödning förrän å¨sensommaren och så håller det fukten så bra - det torkar aldrig ut på ytan.
Kram Lotta

Sylvia sa...

Njut av trädgården och låt den spegla din personlighet. Strunta i vad andra tycker/tänker. Tillåt dig att göra misstag, det är dem du lär dig av. Det är mina bästa trädgårdstips :)
I mitt nästan inlägg lägger jag in en länk till dig. Nu håller jag tummarna :)
/ Sylvia

Emelie sa...

Hej!
Vilken kul tävling!
Mitt trädgårdstips är hur jag mår bra i min trädgård, massa blommor med liten budget. Fråga hos grannar,vänner,släktingar om du kan få ta ett skot från deras plantor. Du samlar snart in en mängd fina blommor utan en fet plånbok.
Delat tävlingen på min blogg
www.lotsoflove1986.blogspot.se
och FB.
Håller hårt i både tummar och tår att jag ska bli en lycklig vinnare!
Lots of Love
Emelie
jukebox@live.se

Anonym sa...

Ska du plantera tomater så lägg gärna en stor plastpåse runt rotsystemet för tomater drar mycket vatten och platpåsen håller vattnet på plats runt rötterna när det regnar och tomater består av ca 90 % vatten så du får en bra skörd

indal730@yahoo.se

Emely Tuväng sa...

Jättesvår fråga då jag precis fått egna rabatter att påta i som jag aldrig haft förut.. men ha inte för tunna byxor eftersom man sitter mycket på knä, man kan ju köpa en liten pall att sitta på annars är mitt tips och använd trädgårdshandskar för det är svårt att få bort all jord och smuts under naglarna tycker jag!

emely_tuvang@hotmail.com

Anonym sa...

Jag vill vara med och tävla om fröer till min mamma som är en riktig trädgårds-gumma!!!

Mitt bästa trädgårdstips är att peta ner en äppelkärna i jorden och låta äppelträdet växa större och större för varje år och veta att det är man själv som skapat det.


idaaah_93@hotmail.com

Karin e sa...

Mitt bästa tips är att så ett frö, vad som helst.Den känslan man får när man ser ett frö gro och tittar upp ur jorden är obeskrivlig.Att sen dag från dag följa och skola om den lilla plantan gör att man sen är fast i trädgårdsarbete. Man vill bara så mer och mer och driva upp mer och mer för varje år.

Karin e sa...

Mitt bästa tips är att så ett frö, vad som helst.Den känslan man får när man ser ett frö gro och tittar upp ur jorden är obeskrivlig.Att sen dag från dag följa och skola om den lilla plantan gör att man sen är fast i trädgårdsarbete. Man vill bara så mer och mer och driva upp mer och mer för varje år.

Växthusmadam sa...

Bästa trädgårdstipset från mig som har en så väldigt liten trädgård är att "tänka engelskt", odla över allt, det får plats så mycket mer än man tror! Jag är begåvad med 60 kvadratmeter trädgård och där har jag perennrabatt, växthus, uterum, stenlagd uteplats och möjlighet att odla grönsaker och kryddor! En liten plätt lycka helt enkelt! Och jag tror att det finns plats för en dalia också!!!!
Länkar hos mig!
Spännande tips med snösådd!
Växthusmadam

Anonym sa...

Mitt bästa tips är nog "lagom är bäst" - det får inte bli mer än du klarar av - du ska ju hinna njuta av grönskan också och inte bara jobba! Du ska även kunna resa bort, utan att behöva oroa dig för mycket för din trädgård!

Jag har tipsat om tävlingen på Facebook: https://www.facebook.com/annika.nilsson.357/posts/352567134855547

Annika Nilsson
aneritrea@hotmail.com

Anonym sa...

Hej!

Är jättegärna med och tävlar om fröerna. Mitt bästa tips är att odla ringblommor bland grönsakerna i trädgårdslandet. Dels går de att äta, men framförallt så hjälper de till att gödsla jorden inför nästa säsong om man klipper av dem och myllar ner dem efter att man njutit av blomningen.

Mvh,
Malin
malinkinberg@hotmail.com

Amandaexanimo sa...

Anpassa din trädgård efter de förutsättningarna ni har. Har du små barn och hundar så får du jobba efter de förutsättningarna! Vi har sett till att barn och hundsäkra trädgården på giftiga växter och gör små mysiga projekt tillsammans. Planterar jordgubbar i pallkragar och massvis med olika grödor i krukor i växthuset.

Anonym sa...

Mitt tips är att närhelst man behöver lite lugn och ro kan gå ut och rensa lite rabatterna. Mycket avkopplande sysselsättning =).

f_kamilla@hotmail.com

Carola L sa...

Njut och odla bara sånt du tycker om!

Länk: http://mammamuh.blogg.se/tavla/2013/march/dahliafroer.html


tavlingar(at)officefixarna.com