13 mars 2013

Jag vill inte vattna!

Jag har sagt det förr och jag säger det igen – jag är en lat odlare. Jag älskar uppstarten med sådd och omskolning, men underhållsdelen mitt i sommaren är såååå tråkig. Jag vill slippa stå där med vattenslangen i växthuset om kvällarna.

I blomsterboden finns en komplett bevattningsutrustning som aldrig har använts. Den kommer nog heller aldrig att användas. Jag har öppnat lådan ett par gånger och fått panik när jag har sett alla miljoner delar som ska sättas ihop. Dessutom tror maken att den ska gå sönder och förvandla trädgården till ett träsk med krokodiler. Jag ringde leverantören för att fråga om den verkligen inte var säker. ”Nix”, sa den trevliga försäljaren som själv hade fått krokodiler i trädgården när han trodde att utrustningen skulle sköta bevattningen. ”Hälsa gubben att den inte är att lita på”, sa han innan vi lade på.

Nu tittar jag på en annan variant av automatisk bevattning där man inte behöver ha tryck på i slangen dygnet runt. Med den skulle jag bara behöva sätta på vattnet och pilla ludd ur naveln medan den gör jobbet. Ska visa den för maken när han kommer hem och fråga vad han tycker. Sedan behöver jag inget mer än en robot som rensar ogräs medan jag snarkar gott i solstolen.

5 kommentarer:

Grön skön passion sa...

Haha...Det behövs lite uppiggande att läsa denna uschiga bakslagsdag.
Håller med om att drömmandet och skapandet är det roliga. Det är så lätt att sedans börja med något nytt istället för underhållning av det man har. Lycka till i jakten på den perfekta roboten;-)

Kram / Therése

Lotta sa...

Jag har en bevattning som jag aldrig har fått att fungera bra, antingen för blött eller för torrt eller översvämning....Men det finns säkert superbra, problemet är att ha växter som behöver lika stor vattenmängd...
Kram Lotta

LINDA sa...

Tänk om jag var teknisk nog att uppfinna en sådan robot :)

Krossa inte mina drömmar, Lotta ;) Är rädd att det ska bli just så som du skriver :/ Vad heter den? Vore ju dumt om jag skaffar samma :)

Kram
//Linda

Anonym sa...

Min lösning är att vår bevattningen är kopplad till en tunna på 200 l, som står utanför växthuset. Tunnan är uppallad på två lager av tegelsten för att få bättre tryck. Tunnan fylls på med slang. Det funkar bra, för oss.

Hälsningar
Maria

LINDA sa...

Tack för tipset. Hur portionerar du ut vattnet i de olika krukorna?

Vänligen
//Linda