13 februari 2013

Varmt och kallt

Det är så spännande med bilder. Har ni tänkt på hur många bilder som är skira och tagna i kalla färger? Det vimlar av dem – inte minst på olika bloggar. Jag älskar dessa bilder. Ibland försöker jag själv. Bara för att testa. Det är ju så fint hos andra. Men så fort det handlar om mina bilder så slutar det med att jag i stället drar upp färgen en aning. Och kameran är inställd på att ta med varma färger. Jag pillar ner värdet då och då, men är strax där och pillar tillbaka det igen. Det här är ett försök. Men jag lyckades inte riktigt i dag heller. Var tvungen att dra lite i spakarna. Och så lite till. Blir genast glad när jag ser värmen komma in i bilden. Fast jag i dag drog jag tillbaka igen. Inte hela vägen, men nästan.

Den stackars växten är det som har klarat sig av min mynta sådd med fröerna från Aruba. Den har sett ut så här hela vintern. Nu har den fått lite ny jord och en fuktigare miljö att bo i. Hoppas att den ska härda ut till våren och sätta igång att växa rejält! Fast lite fundersam är jag. Både i Afrika och på Aruba har myntorna haft tjockare och lite mer läderartade blad. Här blir de mjuka och lite ludna. Och ändå ska det här vara exakt samma sort som den stora planta jag nästan smugglade med i resväskan från Västindien. Kan en växt förändras så pass på grund av var den bor? Någon som vet?

7 kommentarer:

Humlans Lott sa...

Spännande med mynta från Aruba! Håller tummarna för att den håller ut tills det blir vår. Och om den fortfarande har kvar livslusten så kanske man kan få tigga ett rotskott när den har fått upp växtfarten?

Ha en fin onsdag!

LINDA sa...

Klart du får! Men först håller vi tummarna :)

Ha en fin dag du också!
//Linda

gunsan sa...

Hej Linda.
Jo jag låter mina tomater stå i lådorna hela tiden.Fyller på med näring i vattnet.Det fungerar jättebra.Jag brukar blanda jorden jag planterar i med kogödsel från påse.Det går bra det med.MVH Gunsan.

Timjan och Kaprifol sa...

Din mynta har jag ingen aning om hur den vill ha det. Det kanske är så att den har anpassat sig till vår miljö redan....

Däremot vet jag alldeles bestämt att du alltid har väldigt fina foton/bilder på din blogg. Jag förstår att du har en bra kamera och är väldigt duktig, så det är klart att vi andra inte når upp till din klass. Fortsätt som tiidgare.
Kram Eva

LINDA sa...

Tack för din snälla kommentar, men det finns så oerhört många duktiga blogg-fotografer att snegla på. Och som sagt – älskar det där kalla, skira :) Då och då hör jag fotograferna på jobbet prata om hur duktiga icke-utbildade fotografer har blivit just p g a tillgången till bra och billiga kameror och alla bilder som delas via sociala medier – tror att de är lite oroade över utvecklingen.

Kram
//Linda

Grön skön passion sa...

Så klart att en mynta från västindien vill ha lite "päls" på sig i detta klimat..hihi ;-)

Kram / Therése

LINDA sa...

Hahaha, det är ju faktiskt logiskt :)

Kram
//Linda