11 februari 2013

Dahlior från eget frö

Jag samlade mängder med frö från dahliorna i somras. Trodde nog att de skulle gro, så färska som de är. Men att det skulle gå så här snabbt!?! Sådde i onsdags och alla har tittat upp. Har till och med skolat om några stycken. Det ska bli jättespännande att se om det blir några roliga variationer när blommorna väl kommer.

4 kommentarer:

Jo sa...

Jisses, vilken växtkraft! Jag älskar dahlior och brukar så från frö och plocka upp de knölar som är finast, men i höstas var jag för trött för att få upp några så nu får jag börja från scratch igen. Men det är ju så lätt att dra upp dem från frö så det är ju bara roligt.
Hoppas att du får någon spännande kombo! :)

LINDA sa...

Ja, visst är det fantastiskt! Jag tog upp alla mina knölar i höstas, så var de här ska få plats vet jag inte riktigt ... men det blir nog bra ;)

Kram
//Linda

trädgårdsdrömmar sa...

Hej Linda.
Du ville veta lite om mina bevattnings saker.Jag har köpt dom hos Willab.Dom säljer massor med bra saker till växthus.Har även köpt mitt växthus av dom.Vattentunnan tar 40-45l och det brukar räcka upp mot två veckor beroende på hur varmt det blir i växthuset.Dom här grejerna har fungerat toppenbra här hos mej.Man kan ju åka bort utan att skaffa hjälp med vattningen.
Kram Gunsan.

LINDA sa...

Hej Gunsan!

Det var det jag misstänkte. Har tittat på dem i flera år, men trodde inte att de var så stora. Ska definitivt gå in på Willab och kika igen. Brukar handla där och även mitt växthus kommer därifrån.

Solsken
//Linda