1 februari 2013

En stund i solen

Vilket solsken! Det är sådana här dagar jag är glad att jag ligger i fas på jobbet och har komptid att ta ut. Åkte hem lite tidigare och gick en lång promenad i solen utmed kanalen tillsammans med en trevlig granne. Därefter kunde jag faktiskt att sitta och läsa en stund i växthuset. Har äntligen fått tag i Lena Israelssons bok ”Odla orientaliskt”. Synd bara att den tillhör biblioteket och inte mig. Vill försöka mig på fler sorter av asiatiska bladgrönsaker i år. Hittills har det mest blivit mizuna samt lite pac choi och green wave.

Det är ju inte jättevarmt i växthuset, även om solen värmde en del. Så det var skönt med ett långt, varmt bad efteråt. Nu, efter en alldeles för lång seneftermiddagslur och middag ska det bli mer läsning om dessa fantastiska växter som älskar korta dagar och som tål en hel del kyla. En mild höst borde det gå att ha grönt att ta av i växthuset en bra bit in i advent.

8 kommentarer:

Törnrosa sa...

Så roligt att du tittade in hos mig för då hittade jag till din härliga blogg. Kul. Och visst är Lenas bok härlig. Man blir verkligen inspirerad att försöka med många sorters grönsaker.
Som svar på din fråga - jo, det var magnolior som jag visade. Först två bilder på samma sort, Leonard Messel, en hybrid mellan härdiga kobus och likaledes härdiga stellata, stjärnmagnolia kallad. Sedan var det en ensam soulangeana, praktmagnolia, en helt ljuvlig magnolia som blir stora träd i södra Sverige.
Hej från Törnrosa
PS jag har ca 34 olika magnolior här i zon III, norr om Enköping. I alla fall innan vintern...hihi DS

Beatrice sa...

Det finns 1 ex på bokborsen.se för 380kr. I alla fall alldeles nyss ;)

Bara som ett litet tips :)

Cajsas Faster sa...

Härliga sol!

Trevlig helg, Marie

LINDA sa...

Oj, 34 magnolior! Det måste vara helt fantastiskt på våren!

Tusen tack, Beatrice. Har letat på antikvariat i flera år, men gett upp. Nu är den på väg hem till mig! Blev jätteglad!!!

Detsamma, Marie!

Solsken
//Linda

Min plats i solen sa...

Jag blir så glad av att läsa ditt inlägg Linda. Fyllt med så mycket livslust och vardagslycka. Härligt! :)

Själv har jag inte vågat mig på några orientaliska bladgrönsaker ännu men jag kommer följa dina odlingar med stort intresse. Du får berätta hur det går. :)

Sköt om dig och ha det så gott där i växthuset Linda. :)

Kram Lotta

Törnrosa sa...

Även om det är 34 magnolior som jag har blommar inte alla ännu. Flera är ganska små ännu, och en del ska först bli ganska stora innan den första blomman kommer. Det gäller de flesta av mina rena arter.
Hej från Törnrosa

Fullblodsekologen sa...

Denna bok måste jag läsa. Är också sugen att prova fler asiatiska sorter. Bra boktips!

LINDA sa...

Härligt Lotta! Jag lovar att berätta hur det går :)

Tycker i alla fall att det låter häftigt med alla magnolior!!!

Hoppas du hittar boken!

//Linda