2 januari 2013

Före och halvvägs

Min blomsterbod ser ut som spillrorna efter ett mindre inbördeskrig. Ordningen var näst intill perfekt ända tills alla växter skulle in i höstas. Då blev det plötsligt omöjligt att nå hyllorna längst bak och allting hamnade så nära dörren som möjligt och trycktes långsamt längre bak vartefter. Sedan var det alla lyktor som åkte ut och in när vi skulle ha gäster. Lyktorna fick bo på planteringsbordet tillsammans med femtusen andra pryttlar. Dessutom passade växterna på att fälla sina blad och som om inte det var nog blev det hö överallt eftersom kaninens mat också bor där inne i boden. Men nu ligger våren inom räckhåll. Såperioden har ju faktiskt börjat och om bara någon eller ett par veckor kommer jag att vilja stå där inne och plantera om alla mina chilisar. Så i eftermiddag tog jag med mig musik och tapperhet och satte igång med en grovröjning. Om inte ryggen hade blivit på tok för trött hade jag nog fortfarande varit gång, men jag har i alla fall kommit halvvägs. Dessutom gått igenom mina övervintrade chiliplantor och trimmat till dem och sett till att de är lagom fuktiga. Någon kväll när modet på nytt kryper fram ska jag gå ut och fortsätta med årets första röj i blomsterboden.

6 kommentarer:

Annika Christensen sa...

Älskar när man får röja fast jag har inte börjat riktigt med det. Bara lite i vissa skåp.
Fint det blir och vilket härligt rum du har.
Blöta rabatter... ja fy va trist det är när det är blött.
Allt gott
Annika

Fröken Kråknäs sa...

Blir på så gott humör av att läsa om dina odlingar!

Kram Katarina

gunsan sa...

Duktig du är.Sånt där jobb brukar vara lite tråkigt.Men heja på.
Gunsan.

LINDA sa...

Om jag ska vara ärlig så är jag lite småförtjust i att städa - i synnerhet sådana här gånger när det syns :) Fast i dag var det så förskräckligt mycket saker över allt att jag inte riktigt visse var jag skulle börja.

Tack för glada tillrop! Så glad jag blir över att du blir på gott humör Katarina!

Kram
//Linda

Grön skön passion sa...

Jag visste inte att man kunde övervintra chiliplantor...Man blir aldrig för gammal för att lära sig något nytt ;-) Själv har jag inte vågat titta i växthuset..hihi...men det står kvar iallafall.

Kram / Therése

LINDA sa...

Jodå, det brukar gå bra. Jag har övervintrat både inomhus och i boden :) Har man plats, så är det ett utmärkt sätt att få en stor och tidig skörd :)