1 januari 2013

Blöta rabatter

På dagen i går satt jag i en kollegas varma, bubblande ute-spa, omgiven av snö och med enstaka tunga regndroppar i håret. När jag körde i väg till nyårsfesten regnade det fortfarande och vägen upp från oss var så hal att den knappt gick att styra på. På hemvägen i natt var det 8,5 plusgrader!

Nu har jag vaknat till solsken och hård blåst. Åkern har fortfarande en tunt snötäcke, men i trädgården är det näst intill barmark. Magnolian badar i vatten och landet kring terrassen är också väldigt blött. Hoppas rötterna pallar med i vätan och att de inte ruttnar bort.

Ett nytt skyddande täcke över rabatter och land vore faktiskt inte så dumt. Även om vi äntligen är på rätt väg, så är det ju trots allt tre månader kvar innan det går att vänta sig några större underverk i trädgården.

4 kommentarer:

Lenas trädgård sa...

Ja, du, blött är ordet! Inte särskilt nyttigt för växter eller kropp! Man mår ju så mycket bättre i lite minusgrader, hög luft...
önskar dej allt gott på årets första dag o framöver! kram Lena

Jo sa...

Jadu, som boende i Borås håller jag också tummarna för att växterna klarar av en ordentlig blöta...

God fortsättning!

Veronica sa...

Jaa, snön försvann superfort och den kommer nog tillbaka! Men det känns lite vår, en föraning ivf!

Ha en bra fortsättning på det nya året :)

Veronica

LINDA sa...

Här har det också känts soligt i dag. Inte minst sedan jag upptäckte att julrosorna i trädlinjen som gränsar ut till dungen har stora, vita knoppar. Härligt!

Kram
//Linda