16 december 2012

Chilisarna är sådda

Så där. Då är årets sista sådd gjord – chilisar, paprika och tomatillo. Samtliga fröer har jag fått, så jag passar på att säga ytterligare ett tack. Ska bli jättespännande att se vad som kommer upp. Fast Monkeyface ska jag akta mig för. Tuggade lite på den torkade chilin när jag hade tömt den på fröer och fick en mycket besvärlig halvtimma med en kopp yoghurt i ena handen och ett äpple i den andra.

6 kommentarer:

Lotta sa...

Sorry...det var inte meningen att du skulle bränna dig, själv tycker jag den är riktigt fruktig och god när den är färsk men man behöver inte så mycket!
Trysilbilderna är tyvärr gamla, jag brukar aldrig lägga upp gamla bilder men dagens tema var svårt....
Lycka till med sådderna!
/ Lotta

Fröken Kråknäs sa...

Så spännande med chiliodling! Måste man så chili redan nu för att det ska bli något? Jag är en riktig novis och har aldrig drivit upp chili, men det låter väldigt spännande. Tips emottages gärna. Finns det något säkert kort att satsa på?

Ha en fin vecka!
Kram Katarina

Grön skön passion sa...

Vad härligt att se lite såjordsbyttor..hihi..kunde inte låta bli att le och känna "ryckningar" i fingrarna. Men snart så...efter nyår ska jag nog hitta nåt att pilla ner i jorden igen;-)

Kram / Therése

Anonym sa...

Såg ingen rocoto bland sådden?
//Christine

LINDA sa...

Den kanske tilltar i styrka när den torkar, Lotta ;)

Jag är också rätt mycket novis, Katarina. Det går utmärkt att så senare. Och det går väldigt bra att köpa en vacker chili i affären och så fröerna. Då vet man att de är färska. Chili är vanligtvis enkelt att odla.

Ja, visst är det härligt att få peta ner fröer, Thérese!

”Dina” tre chilisar bor i boden, Christine. Men så fort julen är över ska de få flytta in i huset. Hoppas innerligt att jag får fart på dem, eftersom det inte blev någon frukt i somras. Övervintrade som kommer igång tidigt måste ju ge frukt!

Kram
//Linda

Anonym sa...

Åh vad roligt att läsa att de överlevt! Jag är speciellt nyfiken på aji mono, som jag inte lyckades med alls. Får den frukt, så kommer de sannolikt vara i olika färger; lila, vit, röd, gul, grön, röd. Och stark som satan!
//Christine