3 november 2012

Alla dessa borden ...

Så var det det där med lusten igen. Vill ägna mig åt allt annat än trädgård just nu, eller om jag ska vara riktigt ärlig – det har varit så mycket både dagtid och kvällstid i veckan att jag egentligen bara vill lata mig. Men nu när det är plusgrader och jorden åter är mjuk så måste jag ta upp dahliaknölarna, fixa till grönsakslanden och ta in pelargonamplarna som hänger i växthuset. Dessutom borde jag verkligen peta ner mina vitlöksklyftor – har köpt tre olika sorter. Vore ju synd om det frös till igen innan jag hinner med det. Och så behöver penséerna skolas om. Fast det känns nästan som ett jobb som redan borde vara gjort eftersom jag har drömt att jag skolat om dem hela natten. Fast i drömmen var plantorna mycket större och finare än i verkligheten.

4 kommentarer:

Monzan sa...

Ooops! Undrar om jag precis skickade iväg en halvfärdig kommentar?
I alla fall så håller jag med dig, det är inte kul att vara ute och arbeta i trädgården när vädret är så grått och trist som det är och det finns roligare saker att göra innomhus.
Fick i alla fall vitlökarna i jorden i går och ska försöka få ner Kejsarkronorna i dag.
Sen gör jag något roligare innomhus, som att stöpa ljus eller spinna garn.
//Monzan

LINDA sa...

Hahaha, rolig du är. Själv har jag hämtat lördagsgodisey jag fick av grannen i går kväll och tagit fram en ny bok. Blir mys i sängen en stund till innan jag tar tag i duktigheten ;)

Humlans Lott sa...

Håller med du... nu känns det färdigt med trädgårdsarbete för ett tag och man vill göra andra saker. Har i alla fall fått ner det som ska ner, sen är det bara själva "städningen" av lotten kvar. Kanske lite lövkrattning också om jag ska vara krass... Och just det ja, sen har jag ju en balkong också... Hmm, den får jag nog ta hand om idag. Den är väldigt skräpig och det hade känts så najs att ha något fint att titta ut på. Men så var det det där med motivation...

Du frågade förresten om min bild. Ja, visst är den fin. Det är en bloggerbakgrund faktiskt.

Ha en skön helg!

LINDA sa...

Så skönt att det inte bara är jag som känner mig så här. Jag kände mig så gnällig och trist när jag skrev. Men i dag skiner solen genom diset och maken var så snäll med allt han gjorde i går att trädgårdsnattningen inte längre känns oöverstiglig. Och så kan jag nog inte natta alla land än, eftersom morötterna jag drog upp visade sig vara hur fina och krispiga som helst. Får väl ta fram ett spett och små mig ner till dem när kylan återvänder :)

Ha en fin dag!
//Linda