3 augusti 2012

Lyxig sallad!

Det är nästan ofattbart lyxigt att kunna gå ut i trädgården och plocka ihop en hel sallad. En sallad där precis allt kommer från sådant jag själv har odlat. I går var mina föräldrar här på middag och fick sallad gjord på sallat, mangold, olika sorters tomater, squashen One Ball och Patty Pan, sugar snaps, märgärter, persilja, gräslök och chokladmynta. Salladen dekorerade jag med krasse och ringblommor. Så gott och vackert! När det var dags för pannacottan smet jag i väg ut i skogsdungen för att plocka lite vildhallon. Blev jättefint och gott ihop med vita vinbär och myntablad.

6 kommentarer:

Nillis sa...

Härligt! Ser smarrigt ut. kram

Madeleine sa...

Vilken häftig sallad! Man äter ju med ögonen också och den där måste ha smakat ljuvligt! :)

Fröken Kråknäs sa...

Vi har en rikedom på matnyttigt omkring oss oavsett om vi odlar eller ej. Just nu är maken ute och plockar kantareller som nog ska användas till dagens middag. Som en riktig krona på verket är om man har möjlighet att odla själv.

Vilken härlig ögonfröjd din sallad var!!

Må så gott och ha en skön helg!
Kram Katarina

LINDA sa...

Den var ljuvlig. Det blev favorit i repris i kväll. En likadan sallad, fläskfilé dillkokt potatis och gräddig kantarellsås. Gott!

Trevlig kväll!
//Linda

Min plats i solen sa...

Mmm, vilken måltid och underbar färgprakt i salladen. :) Och jag kan ju bara hålla med dig, det känns riktigt lyxigt att kunna skörda sin mat direkt i trädgården. Belöningen för allt arbete under vår och försommar. :)

Ha en fin helg!

Kram Lotta

LINDA sa...

Visst är det så :)

Ha det så gott!
//Linda