27 augusti 2012

Den som sår måste skörda

Hittills har jag mest varit en odlare, men i våras lovade jag mig själv att bli en betydligt bättre skördare. Och jag har faktiskt lyckats. Fast särskilt roligt tycker jag faktiskt inte att det är. Jag är nog den där som helst plockar till mig några tomater och morötter för stunden – bara för ett munsbit eller till en viss måltid. Det är bara mysigt. Men nu har samvetet slagit till och jag har plockat av alla mina bönor. Jag har dessutom ansat dem, skurit dem i lagom långa bitar, förvällt dem och stoppat dem i frysen. Trist som sjutton, men jag ser definitivt fram emot att få ta fram små påsar som det står Purple Queen, Safari, Black Lake Bush och Limka på.

5 kommentarer:

Lotta sa...

Jag skulle gärna ha din bönskörd, min är nämligen totalt misslyckad eftersom ringblommorna kvävt dem....Idag känns det höstigt värre men vilket torkväder det är :-)
Kram Lotta

Kerstin sa...

Åh, vad jag känner igen mig! Dessutom hinner jag inte alltid plocka allt och stoppa i munnen medan det är moget, så även om jag var smart och inte sådde så många ärtor i år, får det mesta gå till frön till nästa år. ;-) Bönorna från förra året har jag kanske ätit en påse ifrån, resten ligger kvar i frysen och väntar på att bli uppäten. Det är inte lätt att göra slut på när man är den enda i familjen som gillar dem... Hoppas du lyckas äta upp dina bättre än jag för visst är det kul med de olika färgerna? :-)

Veronica sa...

Såklart man måste ta hand om allt det man sätter......eller!?
Jag är precis likadan jag med. Jag älskar att se när zuccinin växer över alla breddar och de vackra frukterna...men skörda och äta dem? Nej......

Jag brukar skänka bort det mesta!!

//Veronica

Jo sa...

Nämen? Vill du inte skörda? Jag har precis skördat min gula, röda och schalottenlök och tycker att det är jättekul! Potatis äter vi dock inte så ofta så jag vet inte varför J ville göra ett jätteland... Men de är goda, de vi har testat! :)

Nästa år ska jag bli ännu värre, då ska ju växthuset vara fit for fight! ;)

LINDA sa...

Ja, det var verkligen höstlikt i går, fast på det finaste sättet som finns - tycker jag - med hög klar luft och solsken. Jag badade efter jobbet. Uppfriskande ;)

Så skönt att det inte är bara jag som är som jag är :)

Potatis som är så gott! Den skulle jag skörda!!! ;)

Solsken
//Linda