30 juli 2012

Ärterna sväller

Äntligen börjar märgärterna bli klara. Fast det är svårt att hålla sig i skinnet så länge att de hinner bli riktigt så stora som de egentligen ska vara. De är ju så goda!!! Det är första gången jag odlar märgärt och jag lär definitivt fortsätta. Alderman heter sorten.

5 kommentarer:

Mamma Mimmi sa...

Åh, vad jag blir avis på alla dina mognande grödor. Jag insåg så småningom mina begränsninagar med nyfödd bebis och ffa brist på en odlingsbar trädgård.

Tack för dina tankar om huset! Det där med vattnet har jag också funderat mycket på och iaf lyckats få igenom ett vattenutkast på vardera kortsida. Kunde tyckas enkelt, men det innebar en massa extra dragande av vatten i plattan för att det inte slangarna skulle frysa sönser under vintern. Måste absolut se till att också få vatten i mitt framtida växthus.

Låter skumt det där med dina Whippersnapper - låter klart som'Yellow pearshape'. Mina är bara i blom än så länge (utomhus), så jag kan ännu inte "erkänna" om det är jag som tokat till det. Vi får se!

Vårt hus är just precis 130 kvm i grundutförande och sedan har vi lagt till 10 kvm "punchveranda".

Kram

Lotta sa...

Så goda de ser ut och så snyggt du fotat dem! De lila chilisarna börjar även få röda och gula frukter nu. Du ska få frön vad det lider. Tittade du in i växthuset och såg hur "Linda" växer????
Kram lotta

LINDA sa...

För står att du blir avis Marie! Jag skulle tycka att det vore jättejobbigt att inte få odla. Fast visst har du väl lite odlingar i ”tillfällighetshuset”? Någon tomat, eller så?

Kan gissa att det är mycket jobb och merkostnader. Jag skulle nog vilja ha på långsidorna, eftersom det är där vi har mest växter. Till växthuset har vi dragit både el och vatten och det är jätteskönt!

Ja, de ser onekligen lite ut som Yellow Pearshaped, men inte riktigt ändå. Mina är päronformade och de här som kommer nu är som droppar. Men det kan mycket väl vara så ändå. Hoppas fröerna vill gro nästa år också – vill så gärna få testa Whippersnapper.

Det är punchverandan som skiljer våra hus ifrån om man ser dem från framsidan. Annars ser de på pricken lika ut. Vi har ett stort burspråk på andra sidan huset i stället.

Nej, Lotta, jag vågade inte titta in när ni inte var hemma. Men jag såg ditt fina blomsterland när vi åkte förbi. Tittar gärna in en annan gång om vi har vägarna förbi och du är hemma. Skulle vara jätteroligt att få frön till den chilin. Hm … hos mig heter ”Linda” ”Red Bitch” :)

Ha det så gott!
//Linda

Veronica sa...

Mmmm, Ängaltrumpeterna är fina. Har 2 stora som är typ 4 år gamla. En gul och en vit. Sen en ny röd jag köpte på Hem & trädgård mässan i våras men den blommar inte alls ännu. Hittills har jag övervintrat dem i garaget med lite belysning och de överlever det! En skvätt vatten ibland :)

Lavendelskallran: Se till att plocka med långa skaft. Knyt ihop precis under blommorna (tajt) Jag tog bommullsnöre. Vik upp stjälkarna över blommorna och knyt ihop som på bilden. Klipp av stjälkarna :)

Kram

LINDA sa...

Tack för beskrivningen av skallran!

Ska nog ge min änglatrumpet lite vatten då och då i vinter!

Kram
//Linda