7 juni 2012

Kom nyckelpigor, kom!

Jag gillar nyckelpigor, men de kommer väldigt sällan på besök hem till mig. Lite trist − i synnerhet när bladlössen så gärna hittar till min fina ros ”alba maiden blush”. Men nu har jag köpt lockmedel. Ett pulver som ska blandas med lite vatten och smetas ut. Nej, jag tror inte att det kommer att fungera. Men jag hoppas. Jag vill ju så gärna få besök av de små prickiga pigorna. Funderar på om jag kanske borde knåpa ihop en nyckelpigeholk för att göra trädgården extra inbjudande. Eller så får jag odla växter som de söker sig till. Enligt förpackningen med lockämne gillar de tydligen nässlor, kvanne och dill.

5 kommentarer:

Veronica sa...

Det verkar inte så kul att plantera nässlor, dill verkar trevligare :)

Må gott!

Veronica

gunsan sa...

jag vill också få många nyckelpigor till trädgården.Det verkar som det kommer att bli mycket löss på växterna i år.MVH

Laura sa...

Jag har inte heller nyckelpigor, vill så gärna ha dem :( Trots att min trädgård är fullt med nässlor, bladlöss och en dill självsådd dill... Man kan tydligen rulla ihop tidningar eller buntar med vassrör (var får man tag på det då??) och stoppa in dem under något tak eller i en torr del av trädgården. Men som jag förstår det, så skall man göra detta tidigt på året? Eller kan man göra det så här sent, tror?

Regninga hälsningar (skönt att slippa vattna) från Vallda,
Laura

Lillanettan sa...

Dill vet jag att de älskar!

LINDA sa...

Inga nyckelpigor än så länge ... men i morse såg jag faktiskt en fågel sitta på ställningen som rosen klättrar i. Den nappa åt sig lus efter lus – önskar att jag hade kunnat tacka den!

//Linda