3 juni 2012

Fullt växthus igen

I går natt, efter makens 40-årskalas, kånkade vi in alla krukor, amplar och pluggboxar i bod och växthus. Småplantorna som jag planterade ut förra helgen och dahlialandet stoppade jag om med fleecefiltar och över bön- och ärtlanden lade maken plexiglasskivor. Och tur var det – även om temperaturen inte sjönk så mycket som min väderapp förutspådde, så blåste det mer än halv storm i morse. Mina squashplantor skulle definitivt inte ha klarat natten något vidare. I dag har det fortsatt att blåsa hårt och temperaturen är under all kritik. Nu regnar det dessutom näst intill isbitar. Så, trots att det var skönt med ett rymligt, luftigt växthus, får de flyttbara växterna nu bo inne i värmen och plexiglaset ligga kvar ovanpå baljväxterna. De är välkomna ut i friska luften igen när sommaren bestämmer sig för att visa sig från en lite bättre sida.

3 kommentarer:

Veronica sa...

Japp...sådär kan man få hålla på emellanåt! Bära och kånka, in och ut. Men jag tror sommaren kommer till helgen och då här för att stanna! Eller hur?!

Vi håller tummarna!

Veronica

LINDA sa...

Jag hoppas verkligen att du har rätt! Fast i går var det rätt soligt och varmt. Härligt!

Kram
//Linda

Katrin sa...

Vad är det för sorts squash du odlar? Tänkte också odla squash i 30 litershinkar i sommar, men det finns ju så många olika sorter att välja bland!

Undrar också ungefär hur mycket dina hink-squash brukar producera. Tror du att två plantor räcker till mig och min sambo?

Jättetrevlig blogg för övrigt, min nya favorit!

/Katrin