4 juni 2012

Dags att så lupiner

Jag sitter på jobbet med en underbar lupinbukett på skrivbordet. En bukett som jag plockade i dikes-
kanten på väg in till stan för en stund sedan och som nu fyller hela kontoret med sommardoft. Folk brukar titta lite konstigt på mig när jag säger hur mycket jag tycker om lupin-
doft. "Doftar lupiner?" brukar de fråga. Ja, lupiner doftar, och i min näsa slår de både syréner och liljkonvalj.

När jag kommer hem måste jag påminna mig själv om att så nya lupiner, för där hemma har kirskålen kvävt rabatten som tidigare svällde av lupiner och fick dem att tillsammans se ut som en buske. Det finaste med den rabatten var att den nästan enbart innehöll lupiner i olika rosa nyanser och att det blev så var ren tur. Hoppas på samma tur nu när jag ska börja om från början.

7 kommentarer:

Kerstin sa...

Lupinerna självsår sig som bara den hemma hos mig, så för två år sedan tröttnade jag på dem och började utrota dem. Så förra sommaren hade jag inga blommande alls och gud, vad jag saknade dem! Så nu är de tillbaka. Vilken tur att de inte låter sig utrotas så lätt. ;-) Men jag får hålla efter dem en hel del tror jag. Jag har mest blåa och så någon enstaka rosa, men de rosa är faktiskt finast. Undra om jag kan försöka så den från sina egna frön så att jag får fler av den. Grannen har också en del fina i sin förvildade trädgård. Jag kanske ska ställa mig och blåsa över lite frön till min trädgård. ;-)
Ha en bra dag och hoppas ni får lite varmare snart igen. Här är också kallt, men frost lät lite väl kallt tycker jag...

Humlans Lott sa...

Ha precis samma problem som föregående skribent :o) Har ägnat mycket tid till att få bort massor av lupinplantor från min lilla kolonilott. Hade jag haft en stor trädgård hade jag absolut inte tagit död på min lupinäng... men nu - med lite sorg i hjärtat - så har jag gjort det. Men istället ska det få växa vackra rosor där :o)

Ha det gott!

Veronica sa...

Jag hde lupiner i hela trädgården jag oxå förut men tycker..."sådär" om dem. Nu tillåter jag dem i en av rabatterna som jag kallar mormorsrabatten. Där passar dom bra :)

Veronica

Christina sa...

Ska också så ljusa lupiner, får se om det blir några ljusa, tycker ibland man blir lurad!!! När det nästan bara blir blå!/Lila-Christina

LINDA sa...

Jag brukar ta frö av mina lupiner. De gror alltid så snällt. Men att få till rätt färg är inte det lättaste. Skulle på något vis vilja odla de i blom innan jag sätter ut dem i landet.

Solsken
//Linda

Anonym sa...

Åh, jag älskar också lupiner! Köpte en röd förra året och ska försöka så dem i år. Förhoppningsvis blir det något (rött) av dem)!
/Heléne

LINDA sa...

Lycka till!
//Linda