7 maj 2012

Massor av chili

En chili var vad jag skulle ha i år. En endaste liten planta hot lemon, eftersom en kompis make skickade fröer till mig. Men hallå, vad hände egentligen? Plötsligt står jag här med inte mindre är nio olika sorters chili som jag egentligen inte alls har plats för, men som jag verkligen ser fram emot att få se blomma och ge frukt – jag som inte ens är särskilt förtjust i chili.

Som sagt, det började med hot lemon. Sedan sådde jag frö till white fire, eftersom den plantan dog före blomning förra året. På Aruba kunde jag inte låta bli att köpa en påse frö till red hot cayenne. Och så när jag kom hem fick jag en chilifrukt från svärfars födelsedagsbuffé. Den chilin kallar jag red bitch, eftersom den är röd och bränner till något alldeles enormt i munnen. Trevligt nog fick jag fröer skickade till mig från snälla bloggläsaren Christine. De sorterna heter aji mono, aji amarillo och peruansk rocoto. På Nordiska trädgårdar kunde jag inte motstå en planta bhut jolokia och så i går, på Jättegrönt, fick jag se en fin planta Chocolate Scotch Bonnet som tiggde om att få följa med hem.

5 kommentarer:

Lotta sa...

Kul att se alla din sorter, vi får nog byta mer frön efter säsongen när vi vet hur de smakar!!! Jag ska ge dig ett recept på sambal olek sen, det är superenkelt och väldigt gott och man slipper all "skit" som finns i den köpta.
Ha en fin vecka.
Lotta

LINDA sa...

Det tycker jag absolut! Ser fram emot receptet på sambal olek. Ska bli spännande att testa.

Hoppas du har det bra. Gissar dock att det regnar lika mycket på dig som det gör här :)
//Linda

Anonym sa...

Och jag längtar efter att få se bebisarna växa upp och ge frukt! Det går bra för dina plantor, mina är fortfarande små och eländiga. Men så har vi inte haft mycket sol här i Stockholm heller!
/Christine

LINDA sa...

Mina är inte så värst stora, de heller. Men de har faktiskt växt till sig sedan jag skolade om dem, så det finns hopp :)

Kram
//Linda

LINDA sa...

PS! Vilka sorter odlar du?