13 maj 2012

Ärter och bönor

Jag älskar ärter och bönor. Men hur sugen jag är på krispiga skidor och rund, grön smak insåg jag först i dag när jag bestämde mig för att göra papperskrukor och så de sorter jag köpt på mig under våren. Det är brytbönorna safari och purple queen, märgärten alderman, brytärten sugar snap och en böna vid namn blue lake bush som jag hittade på Aruba. Dessutom ska jag så utsäde sedan tidigare säsonger och då blir det åtminstone störskärbönan limka, sojabönan fiskeby v och underbara sockerärten noorman. Kanske blir det också någon planta av blomsterbönan enorma för de knallröda blommornas skull. Hur som helst blev det många papperskrukor och om det växer bra blir det rätt mycket att äta – i synnerhet med tanke på att det i den här familjen bara är jag som äter ärter och bönor.

3 kommentarer:

Bettina Bäck sa...

Funkar det bra med papperskrukor? Sladdrar de inte bara ihop efter ett tag? Låter gott med alla typer av bönor förresten. :-)

Märit i Mariehem sa...

Intressant att läsa dina tips!
Själv hittade jag av en slump förra året en ärtsort, som heter salladsärt, från Weibulls. Den har vi sått massor av i år, för den var verkligen god. Ärtorna blev trinda som märgärter, men hela skidan höll sig spröd och saftig, så den gick att äta hela tiden! Salladsärt var ett passande namn!

/Märit

LINDA sa...

Hej!

Papperskrukor är jättebra och säckar inte alls ihop. Jag använder dubbelvikt tidningspapper. Bäst av allt är att när de ska plantears ut, så är det bara att vända upp och ner på en liten pet-flaska, trycka ner den i jorden och sätta ner papperskrukan - perfekt storlek :)

Åh, nu vill jag också hitta den där ärten. Kanske ska ta en liten tur till för botanisering i fröhyllan ;)

Solsken
//Linda