13 april 2012

Vacker flugfälla

I morse vaknade jag till doften av en Stephen King-roman. Det var i alla fall så det doftade, luktade, osade, stank i huset. Hela huset! Även i rum med stängda dörrar.

Det är min nya älsklingsblomma som sprider förruttnelse omkring sig. Har en känsla att lukten ligger högst upp på flugornas eau de cologne-lista. Men visst är den söt!?! Jag tycker att den är som tagen ur Teletubbies eller Drömmarnas trädgård.

Gul flugtrumpet (sarracenia flava) står det på etiketten. Enligt säljaren från Skandinaviska sällskapet för köttätande växter hör den hemma i Floridas träskmarker. Jag ska snart göra i ordningen en större kruka åt den med lecakulor i botten, ogödslad torv i mitten och vitmossa högst upp. Och så massor av vatten som den kan plaska omkring i. Hoppas att den kommer trivas och att maken står ut med doften så länge den gula blomman är utslagen.

3 kommentarer:

Gela sa...

Men vilket elände jag missade dig på mässan. Roligt att du hittade Mari eller att hon hittade dig=). Hon bor ju nära mig och vi har mycket roligt ihop! Jag tyckte också att mässan var på något sätt mindre detta år. Men kan inte riktigt sätta fingret på det varför jag tycker det. Men de hade hönsen där och då är jag nöjd..=) Ha en fin fin dag/Gela

Gela sa...

Hej igen ser nu att du var där i torsdags på mässan så inser varför vi inte sågs för jag var ju där igår=))). Kram

LINDA sa...

Åh, så synd att vi inte var där samma dag, hade varit jätterolgit att träffas!!!

Kram
//Linda