16 mars 2012

Ryslig chilidröm

Vilken natt! Har drömt mardrömmar om chili. Måste bero på meddelandet jag fick från en kompis sambo för några dagar sedan. Han odlar sorten bhut jolokia (drygt 1 000 000 scoville-grader) i år och hoppas kunna skicka lite frö till mig för uppdrivning nästa säsong.

I drömmen tvingade jag mig själv att provsmaka. Mer och mer. Tror inte att styrkan i drömmen var ens i närheten av verklighetens hetta. Men ändå. Fy!!! Inte någonting jag vill vara med om.

Nä, i stället ska jag rensa fröerna ur den här superlånga chilin och se om jag hinner få frukt i sommar. Hittade den i buffématen som serverades när svärfar fyllde år för några veckor sedan. Den var väldigt vacker innan den skrynklade till sig och är den längsta chili jag någonsin sett.

5 kommentarer:

Lotta sa...

Ujuj, förstår fasan i drömmen:-)
Men vad spännande med den långa chilin, om du får fram den är jag jätte sugen på några frön till nästa år!
Ha en bra fredag.
Lotta

LINDA sa...

Hej Lotta!

Jag har inte öppnat den än, men om det finns så skickar jag gärna till dig redan nu — skicka bara sin adress (jag publicerar den inte) så skickar jag :)

Trevlig helg!
//Linda

Monzan sa...

Aha vilken hemsk dröm. Vad har man de där jättestarka chilisarna till? Går det att krydda "lagom"?
//Monzan

Anonym sa...

Jag odlade Bhi Jolokia förra året, men plantorna hann aldrig bli kaxiga nog att ge frukt innan hösten kom. Du verkar bo mer söderöver, så du kanske har tur. Vill du, så har jag mängder med chilifrön jag kan skicka till dig. Har främst peruansk chili såsom rocoto, aji amarillo, aji mono och aji panca. Har även bhi jolokia som jag köpte på en chiliutställning här i Stockholm :)
Maila mig på cricriperu at hotmail punkt com om du är intresserad!
/Christine

LINDA sa...

Hej Christine!

Tusen tack för erbjudandet!!!

Solsken
//Linda