1 oktober 2011

Kompost eller kontor?

Jag kan inte riktigt bestämma mig för vad jag ska göra med chiliplantorna jag sådde i våras. De har bott i växthuset ända sedan de ”föddes” och verkar trivas gott. Men jag har hört rykten om att det ska bli höst på riktigt nästa vecka. Och chili vill ju inte ha det alltför svalt. Först hade jag tänkt förpassa dem till komposten, men de är på tok för fina. Kanske vore det inte så dumt att ta med dem till jobbet och ställa dem i det stora fönstret som täcker ena väggen på mitt rum där – både varmt och ljust. Inte så dumt att skörda en chili då och då om jag känner att matlådan behöver lite extra krydda.

8 kommentarer:

Susann sa...

Det är väl en bra idé, jag har skördat all min chili, slängt plantorna. Nu ska chilin bara torkas.
Ha en fortsatt skön helg.

Vita rosor och förgätmigej sa...

Klart du ska spara dem! Går det inte så är det ju bara att lägga dem på komposten då i stället...

Angående bilden på mig så tog jag den själv. Jag har fjärrkontroll till kameran men det tog huuuur många kort som helst innan jag kände mig något sånär nöjd. ;0) Har du tagit bilden på chilin för den var galet snygg!?

Kram/ Anna

LINDA sa...

Hej!

Hur gör du när du torkar Susann? Behöver tips!

Imponderad av att du lyckades, Anna. Har också fjärrutlösare - älskar den, men när man ska ta bild på sig själv, så är det svårt att veta var man ska fokusera, tycker jag.

Bilden på chilin tog jag i växthuset med en stor skiva mjölkpapp som bakgrund - vitbalanserade mot den. Det var en riktigt solig dag, så jag mjukade upp ljuset genom att hänga upp tunna fleecefiltar. Kul att du gillar den, är själv nöjd med den :)

Solsken
//Linda

kajo sa...

Kontor, så klart! Jag ska snart ta in både paprikor och tomater i pysselkammaren.

LINDA sa...

Pysselkammaren, det låter mysigt! Finns det någon bild på den?

Solsken
//Linda

Susann sa...

Jag (vi) byggde en egen tork (finns under bygg) Jag delade torkade tog nog sådär 5-7 dagar för att bli riktigt torra. Sen körde jag det i matberedaren. Det blir då som ung grovmalet. Det blev riktigt starkt,
behövdes endast en halv tsk till köttfärssåsen :)

Susann sa...

Hej igen, inlägget gjorde jag den 11/9

LINDA sa...

Åh, smart tips med matberedaren. Mixern kanske också kan fungera. Fudnerar på att blanda chili med havssalt.

Ha det så gott!
//Linda