30 september 2011

Snäll treåring

Jag är alldeles överväldigad av hur mycket frukt min Jamaican Bell ger i år. Och jag som har varit så elak mot den. Förra året fick jag för mig att jag skulle försöka förvandla den till en bonsai. Jag klippte och hade mig. Snurrade till och med in små grenar i tjock ståltråd för att de skulle böja sig fint. Vad tänkte jag på, egentligen? Men trots mina dumheter har den kommit igen. Om jag lyckas övervintra den en gång till så får den fira fyra år nästa sommar.

3 kommentarer:

Monzan sa...

Oj, vad mycket frukt! Fast, förstås, jag har hört att chili ska ge mer frukt efter övervintring så det ser ju ut att vara sant!
Trevlig helg!

Anonym sa...

Oj vad fin den ser ut! HUr gör du när du övervintrar dina chiliplantor? Jag har aldrig provat men varje år stör jag mig på att de är så långsamma och skörden kommer så sent, så i år vill jag prova.
Inne/ute? Kallt/varmt? Vatten/torrt?

LINDA sa...

Jag har gjort lite olika. Första året bodde den i ett söderfönster inne i huset. I vintras bodde den svalt och inte riktigt lika ljuset, men till slut tog jag in den ... har inte bestämt mig för hur jag ska göra i vinter. Vill inte ha den inne, men måste kanske det om den ska må riktigt bra - vill dra ner på värmen i boden där jag övervintrar övriga växter. När den bodde inne i värmen fick den vatten som mina andra krukväxter. Jag var betydligt sparsammaren när den stod svalt.

Trevlig helg!
//Linda