23 augusti 2011

Ett blomsterhav

Det går inte att bli annat än glad när man kommer hem från jobbet och möts av ett sådant här blomsterhav i kvällssolen. Dahlior och astrar är underbara – inte minst ihop.

Den stora rosa blomman är nog min favorit bland mina dahlior. Jag frösådde den förra våren och blev jätteglad när den överlevde vintern.

I höstas grävde jag upp knölen ur rabatten och stoppade ner den i en stor kruka med ny jord. Sedan fick knölen bo i krukan hela vintern. I våras ställde jag ut krukan i växthuset och lät dahlian växa till sig där. När frostrisken var över planterade jag ut den i rabatten.

Det jag tycker är allra charmigast med sorten är de små ”knörvlorna” som ett eller ett par kronblad bildar i mitten av varje blomma.

4 kommentarer:

Jo sa...

Åh, vad fint! Jag hoppas att våra dahlior fortfarande blommar när vi kommer till rucklet i helgen!

Spännande att du övervintrade knölarna i krukor, det har jag inte hört talas om tidigare! Visa gärna hur du gör när du tar upp knölarna i höst! :)

Bonn-Anna sa...

Fungerar utmärkt att övervintra dahliaknölar i kruka. Jag grävde upp ett tiotal förra hösten och satte dem i krukor med mottot att det får bära eller brista. De fick stå i jordkällare och i våras ställde jag upp dem i uterummet och allihopa hade överlevt. Mycket smidigt!

LINDA sa...

Hej Jo. Det är bara att gräva ner dem, precis som man gör när man förodlar dahlior på våren. Förr gjorde man så på stora gods när med de exemplar man var extra rädd om.

Och vem fick du tipset av, Anna ;) Är lite avis på din jordkällare, men det gick ju bra i min bod också. Krya på dig vännen!!!

Kram
//Linda

vert sa...

Åh, härligt! Fint med blommor så här på sensommaren när mycket annat blommat över.