28 april 2011

Ringmärkta lökar

I höstas skrev jag om räven som busade med mina nyplanterade lökar. Nu har det mesta kommit upp och det är, precis som jag trodde, rätt så huller om buller. Fast inte farligt. Det som återstår är att se vilka tulpaner som växer var. Någon vecka till, så vet jag.

För att få rätsida på mina lökar försöker jag märka dem. Det känns lite nördigt. Jag menar, snacka om i-landsproblem. Men det är tur att jag beställde massor av tomatringar i vintras – de är perfekta att sätta kring stjälkarna. Och så syns de faktiskt inte i rabatten. Hoppas nu bara inte att färgen från märkpennan regnar bort innan det är dags att gräva upp lökarna för snyggplantering!

5 kommentarer:

Annelie sa...

Hej!

Jag har en award med utmaning i min blogg till dig. :)

/Annelie

Mamma Mimmi sa...

Om sticklökarna i kruka...dvs de små utsädeslökarna man köper på plantskolan, så är det ett nytt experiment för mig. Jag använder den späda blasten som vårlök och den smakar riktigt bra. Hur det går för själva lökarna på sikt vet jag inte, men jag hade ingen direkt tanke på att använda just dessa. De jag sätter i landet står ju betydligt glesare.

Två säsonger har jag satt sättlökar som iof växte och smakade bra, men de flesta ruttnade sedan tyvärr bort vid lagringen. Jag hade nog inte torkat dem tillräckligt innan de lades för förvaring.

Fröer har jag också, men jag förstår knappt hur de ska hinna växa sig tillräckligt stora innan sommarens slut - vi får se. Uppenbarligen säljs de ju!

Marias Hörna - Njut av livet sa...

Hej hej
Ny blogg startad....inte vad jag önskade men så är det. Titta gärna in igen och hjälp mig bygga nytt. Lägg dig som följare igen så jag har koll på dig :)Ny adress är: http://mariashrna-njutavlivet.blogspot.com/
Kramar från Maria

Marias Hörna - Njut av livet sa...

Tack för dina underbara kommentarer om min blogg. Men nu kör vi igen :) Ha en härlig Valborg. Kramar från Maria

LINDA sa...

Tack, Annelie! Den tål att fundera på ;) Insåg under en intervju i dag att det är "sådana" frågor jag ställer till dem jag porträtterar - är så glad att jag ställer frågorna och inte behöver komma på svaren ;) Men det är nyttigt att behöva "tänka" själv!

Tack för svaret Marie! Ska nog testa det där!!

Tack själv, Maria!

Trevlig helg!
//Linda