15 september 2010

Jag som skulle få så fina rabatter!

Jag blev riktigt ledsen när jag kom ut i morse. Hittade mina prydligt iordninggjorda löktråg upprivna. Ett par låg tomma på grannens gräsmatta och lökar låg spridda huller om buller . Lika så märkpinnarna. Okej, lökarna är ihopsamlade, men jag har inte en aning om vad som är vad. Undrar vad det är för ett djur som har haft sånt bestyr med att ställa till oreda. Grävling? Vildsvin? Busig räv?

Lökarna är tillbakastoppade i sina tråg. Försökte gissar mig fram till vilka som hörde ihop. Antar att jag får se vad som kommer upp och sedan försöka arrangera om efter bästa förmåga. Att bo på landet har uppenbarligen sitt pris.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ohh, stackars dej ! jag skulle tro det är möss, när jag en gång ko ut i min förra bil var allt oreda där. Sen började jakten, jo se den hade byggt under baksätet, där hittade jag mina hela (konstigt nog) visitkort ! Skulle kanske ringa mej för lite renovering. Söndersmulade pappersnäsdukar, dom var antagligen sköna att ligga på.
Sen klippte jag enekvistar & la´ där. Dom kom inte igen.Kanske du kan göra det runt trågen, precis som man håller borta dracula med vitlök.
//Lycka till med jakten

LINDA sa...

Oj, så jobbigt! Eftersom trågen var omkullvälta och utsläpade på grannens gräsmatta, så tror jag att det var någonting större än möss, men man vet aldrig! Tills vidare förvarar jag trågen i boden nattetid och så får de vara ute dagtid.

Tack för tipsen!!
//Linda

Anonym sa...

Rådjur formligen ÄLSKAR lökar! Jag har provat flera år att ha en kruka med lökar på min bakre bro och trots att vi går där jämt så äter rådjuren upp lökarna varje gång... Suck...
//Tessan

Matte med hus...och ny liten hund sa...

Hej du !!! VEM som varit framme kan jag inte säga, men räven tar nog inte dina "kassaskåpslökar" i fortsättningen - om det varit den ;)

Jag är själv en komplett "kratta" på att klåpa med etiketter - så jag åker alltid på överraskningar då något kommer upp. Ändå SVÄR jag VARJE år på att bli en bättre människa...De gånger jag skrivit sortnamnen/sådatum/skolningsdatum på fönstertejp på krukan har det gått klart...Och det skall jag göra nästa år...
God fortsättning och ge inte upp...
Kram Marianne - virrpanna modell 1949

LINDA sa...

Ha ha! Jag vet precis hur det är. Jag svär nog en gång i veckan att jag ska bättra mig på olika områden. Oftast på söndagen. Det brukar fungera under måndagen. Sedan på tisdagen är det samma gamla visa igen :)

Ha det så gott!
Kram
//Linda