26 februari 2011

Jamaican Bell

I somras fick jag en dum idé. Jag skulle göra bonsai av min chili Jamaican Bell. Jag klippte ner stackaren och virade ståltråd runt grenarna för att de skulle börja forma sig. Efter ett tag insåg att jag tålamodet som krävs av en bonsaiodlare nog inte riktigt finns hos mig. Så jag befriade det lilla trädet ifrån ståltråd och lät det börja växa igen. Ser fram emot nya röda frukter i skojiga former. Det blir tredje säsongen för ”plantan”. Undra hur länge den kan leva? Och om den behöver en större kruka än murarhinken på 20 liter som den bor i?

4 kommentarer:

Mamma Mimmi sa...

Nog ska den leva allt och lyckost dig som har en Jamaican Bell. Jag försöker förtvivlat få mina frön att gro. men de bara vill inte. Helt skumt eftersom alla övriga chilisar (utom Mini Bonnet - som jag ochså veeerkligen villa ha) gror och frodas hur fint. Mystiskt värre!

LINDA sa...

Jag förstår dig! När jag sådde så grodde inte ett endaste frö ur påsen. Mycket irriterande. Men så såg jag en fröpåse på redaktionen - den hade kommit med någon tidning. Ingen var intresserad, så jag fick påsen. Och fröerna i den påsen grodde minsann. Märkligt. Påsarna kom från samma firma.

Mini bonnet låter gulligt. Hoppas att den gror så småningom.

Lycka till!
//Linda

Jenny på landet sa...

Hej!

Vilken supertrevlig blogg du har! Jag gillar också chilipeppar och givetvis massor med annat i växt och trädgårdsväg! Jag undrar, var har du din Jamaican Bell under vintern? Jag har sått JB i år. Jag ska bli spännande att se den växta och att smaka. Sen om jag kan överleva den också vore ju trevligt.
/Jenny

LINDA sa...

Tack!!!

Först vintern bodde den i vardagsrummet. Söderläge, stora fönster, ingenting som skymmer ljuset. I vinter har den bott i en bod. Den har stått i ett söderfönster där också, men fönstret skyms rätt mycket. Sex grader har det varit i boden - tror att det var lite för svalt, så sista två månaderna har den fått bo inne i huset igen.

Solsken
//Linda