13 februari 2011

Frosten har rimmat

När våra gäster gick hem i natt låg diset tjockt över åkern − i alla fall så långt jag kunde se. Tydligen var det rimfrosten som var ute och smyckade alla träd.

Just nu äter jag frukost inne i "stugvärmen" medan jag försöker bestämma mig för växthus eller inte växthus. Kanske är det för kallt i dag. 17 minusgrader just nu, men solen värmer − kanske går det att lata sig där inne om dörrarna hålls stängda.

Kanske blir det en dag med papper och penna i hand. Jag skulle i alla fall behöva börja planera mina sådder. Kolla hur många tomatsorter jag har och var de ska växa. Se över vad som växte var och försöka planera sådd efter växtföljd. Eller också lutar jag mig bara tillbaka och njuter av att se alla froststjärnor i taket.Uppdatering kl 16:15
Det blev ännu en kåldolmedag med dörrarna på vid gavel. Temperaturen hoppade raskt upp till tio minus och jag har inte gjort ett endaste vettigt handtag. Bara läst en bra bok och njutit av solen. Och pratat med grannarna som blev nyfikna och tittade förbi på en pratstund. Underbart härligt vinterväder!

2 kommentarer:

4U2! sa...

Naturen är en sann konstnär och dina bilder fina!

LINDA sa...

Tack! :)