7 november 2010

Ylle till skockorna

Mina kronärtskockor blev inte mer än blad i år. Sorten heter Green Globe och är egentligen inte vinterhärdig här där jag bor. Men jag hoppas att den ska vilja övervintra i alla fall. Jag har klippt ner bladen och lagt en massa fårull kring dem ihop om att de inte ska frysa så mycket när kylan sätter in på allvar.

6 kommentarer:

Frejda sa...

Spännande. Jag försöker också övervintra mina kronärtskockor på lite olika sätt. En del av plantorna får stå kvar i landdet, två av dem har fått fiberduk över sig, tre har fått flytta in i växthuset och har fått fiberduk som täcke och två bor i krukor i jordkällaren (med fiberduk). Nu håller jag tummarna. :-)

LINDA sa...

Spännande! De som står i krukor i jordkällaren - har de växt i krukor hela säsongen, eller har du planterat om dem? Hur stora krukor krävs för att odla kronärtskocka?

Håller också tummarna ;)
//Linda

blomkronan sa...

Mina kockor fick aldrig några blommor, så jag har oxå grävt upp ett par kockor, och ställt i mitt kallförråd (ca10 grader)Men dom är fulla av svarta bladlös =(, jag har sprutat med såpa nu så jag hoppas dom klarar sig. Det ska bli kul och se om vi lyckas. Jag håller oxå tummarna //Mari

LINDA sa...

Hoppas du blir av med bladlössen!
//Linda

Frejda sa...

Ala har stått på friland så de i jordkällaren har jag planterat om i kruka. Vi får väl berätta för varandra vad som händer och om någon av oss lyckas, så har vi sedan bästa metoden. :-)

LINDA sa...

Ja, jättegärna - skulle verkligen vilja höra hur det går!!!

//Linda